Și-a irosit toate căile de atac, totuși ce mai poate face Elena Udrea pentru a ieșit din închisoare?! Avocații explică care sunt șansele fostului ministru | EXCLUSIV

Elena Udrea va rămâne în spatele gratiilor, după cum au decis chiar magistrații de la ICCJ în data de 23 septembrie. Fostul ministru și-a epuizat aproape toate șansele prin care ar fi putut scăpa de pușcărie.

Autor: Maria Zarnescu

In articol:

Fostul ministru a aflat vineri decizia ICCJ la apelul pe care l-a formulat la contestația în anulare pe care judecătorii au respins-o în data de 7 aprilie, atunci când a fost și condamnată blonda de la Cotroceni.

Elena Udrea a făcut apel la decizia instanței, însă acesta a fost respins în data de 23 septembrie, fostul politician rămânând în continuare în Penitenciarul Târgșor, acolo unde a fost încarcerată odată ce a fost extrădată în România din Bulgaria.

Elena Udrea rămâne în închisoare

Magistrații din București au decis vineri ca Elena Udrea să rămână în continuarea la Penitenciarul Târgșor, acolo unde își ispășește pedeapsa din dosarul Gala Bute. Fostul ministru a făcut un apel forțat la contestația în anulare pe care instanța a respins-o inițial în data de 7 aprilie 2022.

Citeste si: Dovada că Elena Udrea vrea să muncească în penitenciar! Ce mesaj a transmis din spatele gratiilor: "Interesul este al tuturor"

Blonda de la Cotroceni a încercat și sesizarea CJUE cu privire la lipsa de predictibilitate în aplicarea legilor din România.

elena udrea

Elena Udrea

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Culiță Sterp, victima unui fakenews! Presa l-a confundat pe artist cu un Nicolae Sterp, care a ucis un om într-un accident rutier din 2016!- kfetele.ro

Citeste si: Ea este tânăra care a murit în cumplitul accident de la Iași. Avea doar 29 de ani şi era mama unui băiețel- bzi.ro

Elena Udrea și-a epuizat toate căile prin care putea scăpa de închisoare

Fostul ministrul și-a epuizat aproape toate căile extraordinare de atac pentru a scăpa de pedeapsa cu executare primită în dosarul Gala Bute, iar jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu avocatul Adrian Cuculis despre situația Elenei Udrea.

Citeste si: Elena Udrea ar putea ieși din pușcărie mai repede decât și-ar fi imaginat. Ce au plănuit avocații: "Ne axăm, mai degrabă, pe eliberarea ei"

Acesta a explicat că este puțin probabil ca CJUE să se pronunțe cu privire la inadmisibilitate sau cum să fie tranșată această problemă. Mai mult decât atât, el atrage atenția asupra faptului că Elena Udrea a primit o sentință definitivă, iar șansele ca judecătorii de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene este foarte puțin probabil să ia o altă decizie.

"Din punctul meu de vedere, chestiunea procedurală pe care a sesizat-o în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene este deja tranșată în România, iar instanța europeană este aproape sigur că se pronunțe cu privire la o inadmisibilitate sau o chestiune care nici măcar nu are cum să fie tranșată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Bineînțeles că în cadrul unui dosar care a rămas definitiv, unde știm că s-a judecat și recursul în casație care viza de fapt motivele de nelegalitate, respectiv Elena Udrea încerca acolo să invoce faptul că fapta pur și simplu nu există a fost respins, acum judecătorii de la Curtea de Justiție a UE practic nu pot veni să modifice ceva cu privire la condamnarea ei.

În schimb, întrebarea pe care a adresat-o ar putea să îi deschidă Elenei Udrea o cale extraordinară de atac, bazându-se tocmai pe acea decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene, însă decizie în legătură cu care eu nu cred că CJUE se va pronunța într-un sens favorabil Elenei Udrea", a explicat avocatul Adrian Cuculis, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

elena udrea

Elena Udrea

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Care ar fi ultima as din mânca Elenei Udrea pentru a scăpa de pedeapsă

Avocatul Adrian Cuculis a explicat, pentru WOWbiz.ro, care ar putea fi singura cale extraordinară prin care Elena Udrea ar putea să scape de închisoare.

"Ca și căi de atac în dosarul Gala Bute, din punctul meu de vedere, nu mai poate invoca decât o contestație la executarea pedepsei, în condițiile în care apar elemente care țin de impedimente de la această executare a pedepsei, sarcina și așa mai departe. În schimb, ea fiind o decizie definitivă nu mai poate fi contestată și mă refer la o contestație cu șanse reale de admitere", a mai explicat avocatul Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.

Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Blonda de la Cotroceni nu a fost găsită la adresa în momentul în care au venit oamenii legii, ea fiind ulterior depistată în Bulgaria, în apropierea vămii cu Grecia.

Dacă aveți mai multe informații pe acest subiect, nu ezitați să ne contactați pe adresa de mail [email protected]!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Elena Udrea, mesaj absolut emoționant de ziua fiicei sale! Fostul ministru o sărbătorește pe cea mică din spatele gratiilor: „L-am rugat pe Dumnezeu”

Avocata Elenei Udrea face lumină! Va reuși sau nu blondina să iasă din închisoare în ziua în care fiica ei va împlini 4 ani: "Există numeroase recomandări internaționale"

„Mă lupt să fiu alături de Eva de ziua ei” Elena Udrea, strigăt disperat din închisoare! Mesajul dur transmis din spatele gratiilor

5 zodii au o perioadă conflictuală. Săgetătorii au multe tensiuni la muncă

AU ATACAT RUSIA! Informația venită chiar acum. S-a declanşat JIHADUL

Ce trebuie să ai în portofel de Moș Nicolae 2022

Bucătarul lui Putin amenință Statele Unite: „Nu-l treziţi pe Wagner cât încă doarme”

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies