Și casa poate intra în autoizolare. Iată cum!

Pentru ca locuința să reprezinte un climat optim pentru tine, e esențial să fie izolată bine. Să fie ferită de pericole precum pierderea de căldură iarna sau câștigul de căldură vara, precum condensul, igrasia și alte neplăceri. Dar ce soluții de izolație termică a casei ai?

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Și casa poate intra în autoizolare. Iată cum!
Și casa poate intra în autoizolare. Iată cum!

 Izolația este de mai multe feluri: izolație termică, izolație fonică și hidroizolație. Interesant este că o casă izolată termic foarte bine va avea mai puține probleme cu umezeala. Există un material, o spumă care are proprietăți izolatoare în toate cele trei sensuri.                                                                                                               

Ești bine în situațiile în care a sta acasă devine imperios necesar?

Acasă trebuie să fie locul în care să nu îți fie nici cald, nici frig în orice cameră ai sta și orice hol ai traversa oricând pe parcursul zilei. Această stare de fapt se numește confort termic și destul de puține locuințe îl au, doar acelea izolate în mod corespunzător cu materiale de calitate.

Vrei să afli soluțiile? Verifică informațiile referitoare la izolatie termica.

Evoluția în izolații este certă. De la veșnicele holuri pe care treceai zgribulit de frig până la confortul termic total, fie iarnă, fie vară, a fost un drum lung. Românii folosesc izolația din spumă aprox. din 2010, însă ea există aprox. din 1970 în țările dezvoltate economic și tehnologic.

Citeste si: Bombă politică! Structura Parlamentului după alegeri. Sondajul care schimbă tot ce știai - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

O vorbă românească spune să îți faci iarna car și vara sanie. Dar mai e una.

Proverbul se poate completa cu „să îți faci izolație și pentru iarnă, și pentru vară”. Iarna nu mai e așa de frig ca în urmă cu zeci de ani, totuși temperaturile se situează în jurul valorii de îngheț. Deși iernile sunt ceva mai blânde, nu se știe niciodată cum va fi buletinul meteo următor.

Căldura creată se poate risipi repede prin peretele/ tavanul prost izolat.

Pereții reci te vor obliga inclusiv să îți muți patul în mijlocul camerei, lucru hilar de-a dreptul. Chiar dacă dai centrala la maximum asumându-ți facturi mai mari ca valoare, vei continua să simți valuri de frig sau de cald, sensibilizându-ți corpul, dormind mai prost, mai puțin.

Vara poate crea o atmosferă sufocantă în casa izolată precar, imperfect.

O zăpușeală pe care niciun aparat de aer condiționat nu o va putea elimina cu totul. Vei simți nevoia să stai fix în fluxul de aer rece și uscat, riscând să răcești sau să suferi infecții la nivel ORL. Lipsa confortul termic se resimte numai ca supărări, ca stări neliniștite și inconfortabile.

Vara, numai o izolație a casei de la Isoterm te poate scăpa definitiv de neplăceri.

Și casa poate intra în autoizolare. Iată cum!
Și casa poate intra în autoizolare. Iată cum!

Cum anume? Oferindu-ți o calitate a vieții mai bună. Iar momentul pentru a schimba izolația existentă care poate are multe goluri, oferind ocazia creării de punți termice care zădărnicesc combaterea transferului termic, momentul pentru a face asta e acum.

Spuma poliuretanică are o durată de viață chiar și de opt decenii, cât o viață de om.

Varianta de spumă izolatoare cu celulă închisă joacă un rol hidroizolator perfect, dar și de izolație fonică extrem de bună, mai ales dacă pereții casei sunt subțiri – casei în care dorești să te odihnești după o zi de lucru, să moțăi în după-amiezile de weekend sau să poți lucra nederanjat de acasă. 

Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Iulia Albu, revoltată pe anumite mame din showbiz: „Vedetele își folosesc copiii pe post de jucării din pluș”

Lovitură grea pentru Iohannis și Orban. E o mare greșeală. Au fost interzise

Dezastru pentru Delia Matache. Acuzații grave la adresa vedetei. Acum are probleme cu legea

Tradiţii de Sfântul Andrei 2020: Ce NU este bine să faci în această zi sfântă? Aduce ghinion

De ce se pune usturoi la geamurile casei în noaptea Sfântului Andrei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies