Și noul Ministru al Sănătății a primit sponsorizări de la un producător de vaccinuri! Câți bani a decontat Ioana Mihăilă de la Pfizer în 2017? EXCLUSIV

Ioana Mihăilă, noul Ministru al Săntății, a primit sponsorizări de la una din companiile care produc vaccinuri anti-COVID-19.

Ioana Mihăilă
Autor: Radu Constantin

In articol:

Medicul Ioana Mihăilă, care i-a luat locul lui Vlad Voiculescu la conducerea Ministrului Sănătății, a primit sponsorizări din partea companiei Pfizer, care în prezent are contract cu statul român pentru aducerea a peste 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.

Câți bani au plătit cei de la Pfizer pentru sponsorizările Ioanei Mihăilă?

Ioana Mihăilă a participat în anul 2017 la un eveniment medical, pentru care Pfizer i-a asigurat o ”sponsorizare mijloace financiare” în valoare de 1.565,21 lei. Conform informațiilor de pe platforma Agenției Naționale a Medicamentului, contractul de sponsorizare dintre actualul ministru – la acea vreme un simplu medic endocrinolog din Oradea – a fost semnat pe data de 5 mai 2017.

Pe 28 aprilie, ea mai semnase un contract de sponsorizare cu aceeași companie, în valoare de 448 euro, bani pe care Mihilă i-a folosit pentru a participa la un eveniment organizat chiar de Pfizer.

Ioana Mihăilă, Klaus Iohannis
Ioana Mihăilă, alături de Klaus Iohannis, la depunerea jurământului

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Acestea au fost s ingurele contracte de sponsorizare semnate de Ioana Mihăilă cu o companie din domeniul farma în ultimii 5 ani, conform sursei citate. Doar în 2017, Pfizer a încheiat peste 3.000 de contracte de sponsorizare cu medici din România. Printre aceștia s-au numărat Adrian Streinu Cercel sau Alexandru Rafila. De asemenea, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a primit suport financiar din partea companiei Johnson&Johnson, care a dezvoltat recent un vaccin care ar putea ajunge și el în România.

Citeste si: Ioana Mihăilă a depus jurământul și este noul ministru al Sănătății! Ce i-a transmis Klaus Iohannis: „Preluați un minister foarte complicat”

Vaccinarea, o afacere de sute de milioane de euro

Pfizer ar trebui să livreze României peste 10 milioane de vaccinuri, la un preț de aproximativ 12 euro/flacon, conform Aleph News. Guvernul României va plăti doar o jumătate din această sumă, urmând ca cealaltă jumătate să fie achitată din fondurile Uniunii Europene.

Citeste si: Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru Ministerul Sănătății! Cine este și cu ce se ocupă

De-a lungul ultimilor ani au existat mai multe voci care au criticat amestecul companiilor farma în sistemul de sănătate, fie prin contracte de sponsorizare fie prin numirea unor medici sau șefi de spitale în consiliile de administrație ale respectivelor companii. ” Toate aceste mici nereguli crează, de fapt, vulnerabilități în sistemul nostru de sănătate”, spunea chiar Vlad Voiculescu în Libertatea, în vremea primului mandat ca Ministru al Sănătății. Conform unei anchete realizate de GSP în 2016, marile companii din domeniul farmaceutic cheltuiesc până la 5 milioane de euro pe an pentru sponsorizarea medicilor români. Sponsorizarea medicilor în scopuri științifice este o pratică 100% legală, însă poate naște suspiciuni.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Ioana Mihăilă, varianta propusă de USR PLUS pentru Ministerul Sănătății

Ioana Mihăilă a făcut primele declarații după ce a fost propusă la Ministerul Sănătății: ”Sunt medic și cunosc situația din spitale”

Când au loc Alegerile Parlamentare și care este orarul complet al scrutinului

Luis Lazarus reacționează, după ce s-a spus că s-a infectat cu noul coronavirus: „Plătiți lumea să se vaccineze”

Veste uriașă pentru cei vaccinați cu Pfizer! E bomba momentului. Specialiștii au zis adevărul. Cât e de mare riscul

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

În Germania se anunță un cutremur politic. Uniunea Europeană va fi înlocuită cu o „Republică Federală Europeană”?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies