Sigur esti un fan al celebrului panettone! Dupa reteta de mai jos, o sa-ti iasa cel mai bun cozonac italian!

Stiri

Sigur esti un fan al celebrului panettone! Dupa reteta de mai jos, o sa-ti iasa cel mai bun cozonac italian!

Sigur ai gustat deliciosul cozonac italian pana acum. Ei bine, la fel ca si in cazul cozonacului romanesc, Panettone e mult mai gustos si mai sanatos daca il gatesti in casa. In plus, daca vrei sa il faci cadou, cei dragi vor fi placut surprinsi sa stie ca e facut chiar de tine


INGREDIENTE

420 g faina
3 oua
60 ml apa
60 ml lapte
1 pliculet drojdie uscata (7 g)
5 linguri unt
100 g zahar
coaja unei lamai
coaja unei portocale
100 g stafide (1/2 negre, 1/2 aurii)
50 g merisoare uscate
esenta vanilie
un praf sare
2 linguri coaja de portocala confiata

MOD DE PREPARARE:

Intr-un castron amesteca laptele cu apa si presara drojdia. Lasa amestecul deoparte 5-10 minute, pana devine spumos. Adauga apoi 4 linguri de faina si una de zahar, amesteca si acopera recipientul cu folie de plastic. Da maiaua obtinuta la cald pentru ~30 minute.

                                          Citeste continuarea pe urmatoarea pagina