Sigur nu stiai asta! Uite ce poti sa patesti daca bei apa in timp ce zbori cu avionul

Companiile aeriene Qantas si Virgin Australia vor permite de acum incolo folosirea telefoanelor, tabletelor si computerelor pe tot parcursul zborului, punand punct unuia dintre cele mai vechi mituri legate de zborul cu avionul.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereDailymail.co.uk a facut cu aceasta ocazie un top 10 al celor mai cunoscute legende despre zborul cu avionul.

1. Continutul toaletelor este eliminat in zbor: MIT

Atunci cand tragi apa in toaleta unui avion, continutul este pastrat intr-un rezervor pana la sfarsitul zborului. Mai mult decat atat, aceste rezervoare nu pot fi golite decat din exteriorul avionului.

2. Poti ramane blocat in toaleta avionului daca tragi apa in timp ce stai pe scaunul WC-ului: IN CEA MAI MARE PARTE MIT

Este posibil ca acest lucru sa se intample, insa numai daca, atunci cand stai jos, corpul tau formeaza un vid perfect cu scaunul WC-ului. Insa acest lucru este foarte greu de realizat. Cei de la Mythbusters au testat aceasta teorie si chiar daca Adam Savage a simtit ca a ramas blocat a reusit sa se sidice in cele din urma.

3. Te poti droga cu mastile de oxigen: MIT

Personajul lui Brad Pitt din filmul "Fight Club", Tyler Durden, ar putea fi in mare parte responsabil de aparitia acestui mit, dupa ce, in timpul unei calatorii cu avionul, a spus ca si-a pus masca de oxigen pentru ca "te drogheaza… Devii dintr-o data euforic, docil. Iti accepti soarta". In ciuda acestor teorii ale conspiratiei, mastile de oxigen te ajuta sa respiri atunci cand cabinele de depresurizeaza la altitudini unde aerul este sarac in oxigen, permitandu-le pilotilor sa aduca aeronavele in conditii de siguranta la o altitudine unde aerul este bogat in oxigen.

4. Ar trebui sa ai grija atunci cand bei apa: ADEVARAT

Potrivit unui studiu efectuat in 2009, in unul din sapte avioane apa nu indeplineste standardele de siguranta pentru a putea fi consumata. Apa din unele avioane era infectata cu bacteria E.coli - una dintre cauzele principale ale infectiilor alimentare. Apa le este servita oamenilor drept potabila si folosita in prepararea cafelelor sau ceaiurilor, la temperaturi care nu sunt suficient de ridicate pentru a omori bacteria.fara descriere

5. Aerul din avioane este plin de germeni: MIT

Chiar daca majoriatea oamenilor crede ca acest mit este adevarat, de fapt aerul din avioane contine mai putini germeni decat cel din cele mai multe zone aglomerate. Pasagerii zborurilor respira un mix de aer proaspat si aer recirculat.

6. Tavile de mancare sunt adevarate culturi de bacterii: ADEVARAT

Nu te poti imbolnavi respirand aerul din avion, insa te poti imbolnavi de la majoritatea obiectelor din avioane. Un studiu din 2007 a scos la iveala ca 60% dintre tavile folosite de toate cele trei mari companii de zbor americane erau infectate cu Stafilococul auriu.

7. Daca deschizi usa avionului in timpul zborului, toti pasagerii vor cadea din avion: MIT

Deoarece cabinele sunt presurizate, daca usile de urgenta ale avionului ar fi deschise, multi oameni ar cadea din avion. Insa tocmai presurizarea cabinelor face ca deschiderea acestor usi in timpul zborului sa fie aproape imposibila. "Nu poti – repet – nu poti deschide iesirile de urgenta ale avionului in zbor. Presiunea din cabina nu ar permite acest lucru", a declarat pilotul Patrick Smith.

8. Avioanele se prabusesc daca sunt lovite de fulger: MIT

Se intampla aproximativ o data pe an ca un avion de linie sa fie lovit de fulger. Insa nu s-a mai intamplat din 1967 ca un fulger sa provoace prabusirea unui avion. Aeronavele sunt construite si testate sa reziste acestor fenomene meteo.

9. Te imbeti mai repede in avion: MIT

Mitul a fost testat si retestat si nu exista nicio dovada clara care sa sutina teoria potrivit careia te imbeti mai usor atunci cand zbori cu avionul. Poate ca are mai multa legatura cu faptul ca pasagerii au alcool la discretie.

10. Fumatul este interzis in toalete, insa acestea sunt echipate cu scrumiere: ADEVARAT

In ciuda faptului ca fumatul in avion este interzis de mai bine de un deceniu, constructorii de aeronave sunt obligati sa le doteze cu scrumiere pentru a preveni un eventual incendiu daca fumatorii cad prada tentatiei.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate