Sigur nu stiai asta! Uite de ce au mai mult succes in toate barbatii care au sotii de incredere

Bărbaţii care au soţii de încredere câştigă mai mulţi bani şi au mai mult succes în profesie, comparativ cu cei care au soţii mai pasionale, dar instabile, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereBărbaţii care se căsătoresc cu femei de încredere câştigă mai mulţi bani şi au mai mult succes în carieră pentru că nu trebuie să îşi facă griji privind viaţa de familie şi administrarea gospodăriei. Aceştia pot să se concentreze mai bine asupra carierei, având performanţe profesionale mai bune şi obţinând mai multe promovări şi fiind mai fericiţi la serviciu, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Washington University din St. Louis, Missouri.

Rezultatele studiului se aplică şi în cazul inversării sexelor. Femeile care au acasă un soţ pe care se pot baza au şi o viaţă profesională împlinită. Cercetătorii americani au descoperit că, chiar dacă o persoană nu este genul meticulos şi dedicat, va beneficia în carieră dacă partenerul sau partenera de căsnicie este o astfel de persoană. Echipa de cercetători a analizat informaţii adunate de un sondaj realizat în Australia, privind informaţii economice şi de ordin social. Sondajul a obţinut informaţii de la 4.544 de persoane căsătorite, intervievate în perioada 2005 - 2009, pe subiecte precum statutul profesional.

De asemenea, au fost luate în considerare o serie de trăsături de personalitate, precum extrovertirea, caracterul agreabil, nevrozele, conştiinciozitatea şi deschiderea faţă de ceilalţi. Cercetarea a arătat că pentru fiecare punct cu care unul dintre soţi devia de la normă în termeni de conştiinciozitate, partenerul câştiga cu până la 4.000 de dolari mai mult pe an. Angajaţii căsătoriţi cu persoane extrem de conştiincioase în ceea ce priveşte îndatoririle casnice aveau cu 50% mai multe şanse de a fi promovaţi, comparativ cu angajaţii căsătoriţi cu parteneri pe care nu se puteau baza.

Cercetătorii au concluzionat că unul dintre câştigurile majore ale unui soţ de încredere este că acesta preia o mare parte dintre responsabilităţile gospodăreşti, permiţându-i celuilalt să se concentreze mai bine asupra locului de muncă. Studii anterioare au demonstrat că obiceiurile partenerului de căsnicie influenţează în mare parte a vieţii celuilalt, de la mâncarea aleasă, la cât de multe exerciţii fizice practică.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate