Simona Gherghe s-a vaccinat împotriva coronavirusului! De ce a luat aceasta decizie

Simona Gherghe a decis să se vaccineze, atât ea cât și toată familia, de la copii, până la bunici.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere


In articol:

Simona Gherghe este una dintre vedetele adepte ale vaccinării și militează chiar pentru acest tip de protejare împotriva bolilor. Dacă în toamnă, Simona Gherghe a vorbit despre necesitatea vaccinării antigripale, acum, fosta vedetă de la Antena a vorbit despre un alt tip de imunizare.

Simona Gherghe a făcut un live pe pagina sa de Instagram chiar îniante de a intra în clinica unde s-a dus să se vaccineze.

Citeste si: Simona Gherghe, probleme grave de sanatate din cauza pastilelor de slabit - Ce s-a intamplat cand a ajuns de urgenta la spital

fara descriere

”Bună, dragilor! Sunt la medicul de familie. Am ajuns acum, sunt parcată în fața clinicii, pentru că mă vaccinez. Îmi fac un vaccin pe care copiii, bebelușii îl au trecuți acolo în schema obligatorie, mamele îl știu. Este cel care care te ferește să faci pneumonii de alea urâte cu streptococ și așa mai departe. Doctorul nostru de familie ni l-a recomandat și nouă, așa că l-am făcut toți din casă: copiii, bunicii, soțul meu Răzvan, astăzi sunt programată eu să-l fac. Și ni l-a recomandat tocmai pentru că este situația asta legată de COVID-19 și este nevoie să ne protejăm cât de mult putem”, a povestit Simona Gherghe pe live-ul ei.

Citeste si: Simona Gherghe, in doliu! "Si ai plecat, mamaie! Drum lin! Sa-l pupi si pe tataie cand va intalniti, acolo sus!"

Întrebată apoi despre ce vaccin este vorba, Simona Gherghe a dat și numele acestuia, este vorba despre un Vaccin pneumococic.

Vaccinul pneumococic este prezent în schema vaccinării obligatorii în România și este utilizat pentru a preveni infecțiile cauzate de 90 de serotipuri de pneumococi.

fara descriere

Citeste si: Simona Gherghe, despre izolarea la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus ”Singurul lucru care mă sperie…” Cum s-a pozat vedeta

Vaccinul pneumococic protejează de noul coronavirus?

Chiar dacă nu există încă un vaccin pentru infecția cu noul coronavirus, specialiștii susțin importanța vaccinării pneumococice, care poate fi relaizată indifferent de anotimp, și a celei antigripale, la început de sezon.

De altfel, dr Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei, spune că dacă o persoană dezvoltă o infecție cu coronavirus, decesul se poate produce, de cele mai multe ori, prin insuficiență respiratorie și de cele mai multe ori această insuficiență respiratorie este produsă de eventuale infecții bacteriene.

"De aceea este indicat, ca persoanele care, să zicem, nu au primit vaccinurile corespunzătoare vârstei, să le facă în acest moment. Vaccinul pneumococic conjugat, este un singur produs în acest moment disponibil, care poate fi administrat la orice vârstă, într-o singură doză, o singură dată în viață. Dacă ai vârsta peste 2 ani, în acel moment este suficientă o singură doză, care poate fi administrată o dată, astfel încât să putem să prevenim pneumonia cu pneumococ, septicemia sau meningita, care poate să fie fatală, mai ales vârstnicilor", a declarat medical, citat de DCMedical.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate