Simona Halep ar putea scăpa de acuzația de dopaj! Sportiva, la un pas să-și dovedească nevinovăția: „Este pe drumul cel bun”

Sportiva încearcă să dovedească faptul că nu a consumat voit substanța interzisă.

Autor: Antonia Simona

In articol:

Așa cum știe toată lumea, Simona Halep a fost suspendată temporar după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă în lumea sportului.

Acum, marea tenismenă ar putea să scape de acuzații și asta pentru că, potrivit presei internaționale, Simona ar fi demonstrat deja că a ingerat fără să vrea substanța în cauză.

simona halep declaratii, simona halep scandal dopaj, simona halep

Sportiva încearcă să dovedească faptul că nu a consumat voit substanța interzisă.

[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Toni Iuruc reacționează după ce Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj: „Nu vreau să zic ceva care ar putea să înrăutățească situația”

Citeste si: „Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o- kfetele.ro

Simona Halep încearcă să își dovedească nevinovăția

Testul antidoping în urma căruia Simona Halep a fost suspendată a fost realizat în cadrul US Open 2022. Acum, vedeta trebuie să demonstreze că nu a ingerat conștient roxadustat, lucru pe care aceasta ar putea să îl facă cât de curând.

Celebra tenismenă susține că a ingerat substanța fără să vrea. Vedeta spune că roxadustat-ul a ajuns în corpul ei după ce a consumat un aliment care îl conținea, fără ca acest lucru să fie specificat pe eticheta produsului alimentar.

În aceste condiții, fostul lider WTA ar putea fi absolvită de vină, notează presa internațională.

„Simona Halep a făcut un pas uriaș pentru a-și demonstra nevinovăția. Românca este aproape să aibă suspendarea de patru ani redusă sau chiar ridicată după ce a oferit dovezi decisive. Românca și echipa ei medicală și juridică au lucrat conștiincios în ultimele luni. O legendă a tenisului ca ea nu vrea să-și încheie cariera cu această pată pe CV și are deplină încredere că își poate dovedi nevinovăția.

Ea este pe drumul cel bun”, au notat jurnaliștii de la Punto de Break.

Spusele sportivei sunt constatate și de către Cristian Jura, judecător la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Dacă acuzația va fi ridicată, vedeta tenisului ar putea să revină pe teren.

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet. Urmează ca Simona Halep să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau metode interzise sau că, într-un alt mod, a încălcat reglementările anti-doping”, a spus magistratul, pentru ProSport.

Citește și: Simona Halep, mesaj pentru fanii săi, după ce a fost acuzată oficial de dopaj. Tenismena, extrem de sinceră: „Oriunde ai merge...”

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Simona Halep a plecat în vacanță alături de cele mai importante persoane din viața sa, înainte procesului de dopaj: „Viața e scurtă...”. Ce destinație a ales jucătoarea de tenis

Simona Halep a revenit la antrenamente după ce a fost acuzată de dopaj. Iată ce predicție fac americanii în privința campioanei

Simona Halep, mesaj pentru fanii săi, după ce a fost acuzată oficial de dopaj. Tenismena, extrem de sinceră: „Oriunde ai merge...”

Jucătorii lui Juventus au oferit mărturii uluitoare în procesul de fraudă fiscală: „Nu-mi amintesc să fi semnat vreodată actele acestea”

Este cutremur total la Moscova! L-a găsit mort. Doliu imens în Rusia

De ce să pui sare în mașina de spălat rufe: trucul mai puțin cunoscut care te ajută să economisești timp și energie

Oana Roman a rămas cu ochii în soare. Marius Elisei a plecat de acasă. Definitiv!

Simona Halep, mesaj pentru fanii săi, după ce a fost acuzată oficial de dopaj. Tenismena, extrem de sinceră: „Oriunde ai merge...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies