Simulare Bacalaureat 2021. Cum arată calendarul simulărilor examenului de BAC

Când încep simulările pentru examenul de Bacalaureat 2021?

Calendarul simulării examenului de Bacalaureat în 2021
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Calendarul simulărilor pentru Bacalaureat 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. Potrivit Ministerului Educației, pentru elevii din a XII-a și a XIII-a simularea de BAC va debuta pe 22 martie. Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că notele de la simulări nu vor fi trecute în catalog, însă rezultatele vor fi analizate împreună cu elevii pentru a îmbunătății performanțele.

Azi, 22 martie 2021 a început simularea la limba şi literatura română, iar mâine, 23 martie vor avea loc simulări la materia obilgatorie în funcţie de profil, matematică sau istorie.

Calendarul simulării examenului de Bacalaureat în 2021

Simulările pentru Bacalaureat 2021 vor avea lor la sfârșitul acestei luni, în perioada 22-25 martie, iar pentru pregătirea examenelor naționale au fost realizate teste de antrenament și publicate pe site–ul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație(CNPEE). Iată cum arată programul simulărilor pentru BAC 2021:

Citeste si: Consiliul Național al Elevilor, declarații despre prezența fizică la școală în scenariul roșu

22 martie 2021  Limba și literatura română
23 martie 2021  Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
24 martie 2021  Proba la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021  Limba și literatura maternă

Materiile cuprinse în simularea Bacalaureatului 2021  sunt limba și literatura română, maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie. 

Limba și literatura română – examenul de simulare are loc pe 22 martie 2021

Ministerul Educației a anunțat că prima probă de simulare Bacalaureat 2021 va avea loc în data de 22 martie, la limba și literatura română. Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, a declarat pentru Edupedu.ro că propunerea acceptată de Minister a fost ca simulările să aibă loc în perioada martie-aprilie, pentru clasele a VIII-a și a XII-a.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, declarații despre Evaluarea Națională și Bacalaureat! Ce se va schimba la examenele naționale

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Organizarea simulărilor examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 de către elevii de clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a, cu subiect unic național, a fost cerută oficial de Federația Asociațiilor de Părinți ministrului Educației.

Proba obligatorie a profilului examenul de simulare are loc pe 23 martie 2021

A doua probă de simulare va avea loc o zi mai târziu, pe data de 23 martie, iar elevii vor susține proba obligatorie a profilului. Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. De precizat că, accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30. 

Calendarul simulării examenului de Bacalaureat în 2021

Proba profilului și specializării examenul de simulare are loc pe 24 martie 2021

În data de 24 martie, elevii vor susține proba profilului și specializării. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării evaluării naționale pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.  

Limba și literatura maternă, examenul de simulare are loc pe 25 martie 2021

Ultimul examen de simulare are loc pe data de 25 martie, când elevii vor susține proba la Limba și literatura maternă. Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori. Mai exact, cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor. 

Când vor fi afișate rezultatele la simularea examenului de Bac

În data de 31 martie 2021, elevii vor afla notele de la simularea pentru Bacalaureat 2021. De precizat că, rezultatele obținute la simulare nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice. Acestea sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral, pentru adoptarea măsurilor adecvate de îmbunătățire a performanțelor școlare, arată Ministerul Educației.

Citeste si: Capitala intră iar în scenariul roșu? Ce a declarat epidemiologul Octavian Jurma: ”Cel mai probabil, săptămâna viitoare”

Bucureștiul a revenit în scenariul roșu, după ce rata de incidență de trei la mia de locuitori a fost depășită. În acest context, școala va trece în sistemul online. Totuși, printr-un ordin al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, la cererea Ministerului Educației, elevii din anii terminali care vor susține examenele de Capacitate și Bacalaureat, vor continua să se ducă fizic la școală.

Materia pentru simularea de Bacalaureat 2021 elevii de clasa a XII-a

Calendarul simulării examenului de Bacalaureat în 2021
Materia pentru simularea de Bacalaureat 2021

Examenele naţionale nu vor fi decalate sau anulate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dă asigurări că examenele naționale nu vor fi anulate sau decalate, din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mult, oficialul declară că acestea trebuie să aibă loc la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce trebuie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

„În niciun caz, în nicio discuţie nu a rezultat anularea şi nici măcar decalarea examenelor naţionale. Pentru predictibilitate, examenele naţionale trebuie să se deruleze la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce într-adevăr va trebui să fie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

Citeste si: Se închid școlile din nou?! Trăian Băsescu face anunțul momentului despre perioada următoare: "Vom închide școlile pe 8 martie"

Ceea ce s-a predat ştim din raportări, ceea ce a asimilat elevul vei putea şti în urma unei evaluări personalizate. Pentru că există discrepanţe mari pe care trebuie să le recunoaştem, să le asumăm şi să vedem ce putem să facem mai bine pentru a diminua pierderile. Nu pretinde nimeni că vom putea compensa absolut toate pierderile, este important să compensăm cât mai mult din aceste pierderi”, a arătat ministrul Educaţiei.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum să îţi amenajezi grădina din balcon. Sfaturi de grădinărit în apartament

Postul Paştelui 2021. Cele mai simple reţete pentru Săptămâna Mare din Postul Sfintelor Paşti

Părinții lui Jador, în lacrimi după ce au văzut accidentarea Faimosului la televizor: „Am simțit în inimă durerea...”

Mâine este obligatoriu să ai o KARMA pozitivă! Te va influența tot anul

UMILINȚĂ cruntă pentru Ion Țiriac! S-a întâmplat chiar de ziua lui

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Există viață după moarte? Un bărbat povestește cum a trecut de cealaltă parte și ce a văzut

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies