Simulare Evaluare Națională 2019. Vezi AICI ce notă iei în funcție de barem

Subiectele și Baremele Simulare Evaluare Națională la Limba și Literatura Română au fost afișate. Iată mai jos ce notă iei, în funcție de baremul de corectare.

Autor: M.V.

In articol:

Simulare Evaluare Națională 2019. Elevii de clasa a VII-a și a VIII-a au susținut luni prima probă pentru Simularea Evaluării Naționale 2019, la Limba și Literatura Română.

Subiectele și Baremele Simulare Evaluare Națională 2019 la Limba și Literatura Română au fost afișate pe edu.ro.

Vezi aici punctajul și ce notă ai luat.

Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele de corectare la Simulare Evaluare Națională 2019, Limba și Literatura Română, clasele a VII-a și a VIII-a, pe subiecte.edu.ro.

Citeste si: Klaus Iohannis: „Lipsesc 1.4 miliarde de lei pentru pensii”. Veste de coșmar pentru milioane de pensionari

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Fostul șef CNAS publică imagini cu Dr Burnei în timp ce pune în gips piciorul unui nou-născut! ”Nu vrea să mă angajeze nimeni! Se va dovedi că a fost o înscenare”

Citeste si: Meteo 11- 24 martie și prognoza specială pentru Municipiul București

La simulărie din martie 2019, proba scrisă la matematică, elevii din clasa a VII-a vor avea în proporție de 30% subiecte de tip itemi obiectivi.

La proba de astăzi, la Limba și Literatura Română, elevii sunt nevoiți să demonstreze că pot înțelege un text literar sau nonliterar. De asemenea, elevii au primit subiect să sesizeze corectitudinea și valoarea expresivă a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogățire a vocabularului, de asemenea, să redacteze texte folosind adecvat decvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

La clasa a VIII-a, elevii au avut la primul subiect o poezie din Ștefan Octavian Iosif, „Stai și-asculți sub ramuri...”.

Cerințele la primul punct au fost mai multe: să găsească două sinonime ale unor cuvinte din text, să explice folosirea unei virgule, să dea patru exemple din familia lexicală a unui cuvânt, să despartă în silabe patru cuvinte, să precizeze două cuvinte folosite în text cu sens figurat și să explice în 30-50 de cuvinte utilizarea adeverbului „iară” în text (cerință la care elevii aveau de făcut un scurt comentariu inclusiv semantico-stilistic)- vezi baremul în linkul de mai sus.

La al doilea punct, elevii au avut făcut o compunere prin care să demonstreze că poezia dată aparține genului liric.

Subiectul al doilea a propus elevilor un fragment dintr-un articol jurnalistic despre Grădina Botanică din București. La gramatică, elevii au avut de precizat modul și conjugarea unor verbe din text, funcția sintactică ale unor cuvinte din text și ce părți de vorbire sunt, de transcris propoziția subordonată dintr-o frază și de precizat felul acesteia și de construit o frază cu o completivă directă introdusă prin adjectivul pronominal relativ care.

În compunerea de la acest subiect elevilor li s-a cerut să redacteze o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută la un muzeu.

Calendar complet Simulare Evaluare Națională 2019

- 11 martie- Limba și Literatura Română
- 12 martie- Matematică
- 13 martie- Limba și Literatura Maternă
- 22 martie- Comunicarea rezultatelor

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Simulare Evaluare Națională 2019. Astăzi are loc prima probă! Calendarul complet al examenelor

Schimbare radicală în învățământ! Vacanța de vară se scurtează oficial! Cum va arăta următorul an școlar

Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţa elevilor: "E mult prea lungă. Elevul stă acasă, a uitat"

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Decizia momentului despre CERTIFICATUL VERDE! Anunțul făcut de Rafila astăzi, 3 decembrie

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Doliu uriaș în România: Miliardarul a murit în chinuri. „Îngerul” copiilor nevoiași a lăsat un gol imens în sufletul tuturor FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies