Sindromul "morților-vii" ia amploare. Autoritățile au comis-o din nou. Un bărbat a fost declarat mort, deși este în viață

Un ieșean a fost declarat decedat dintr-o greșeală! Cazul a ajuns în fața judecătorilor!

Cazul a ajuns în fața judecătorilor!
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Un bărbat a fost declarat decedat, deși el este în viață. Primarul comunei Erbiceni din județul Iași, Ionel Lungu, a cerut ajutor în instanță pentru a clarifica acest caz. Edilul ieșean le-a explicat judecătorilor că ofițerul de Stare Civilă a trecut greșit pe un certificat faptul că persoana respectivă ar fi moartă.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au admis acțiunea formulată de primarul comunei Erbiceni.

Citeste si: Bărbatul declarat mort din greșeală și-a recăpătat identitatea! Unde s-a aflat „mortul-viu” din Răducăneni

Instanța admite acțiunea formulată de reclamantul Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni, din județul Iași. Dispune anularea mențiunii de deces a numitului A.L., aplicată pe actul de căsătorie nr. 23 din 29 mai 1957, înregistrat la Primăria comunei Erbiceni (exemplarul al II-lea), privind pe soții M.R. și M.R. (fostă I.)”, se arată în decizia transmisă de judecătorii ieșeni. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Edilul comunei a acționat în instanță

Procesul intentat de primarul Ionel Lungu a început pe 9 martie 2021.

Prin acțiunea civilă înregistrată pe rolul Judecătoriei Hârlău, primarul și Serviciul de Stare Civilă au solicitat anularea mențiunii de deces ce a fost aplicată eronat pe actul de căsătorie nr. 23 din data de 29 mai 1957, exemplarul al II-lea, privindu-i pe numiții M.R. și M.I, notează BZI.

Citeste si: Zaharia, inginerul argeșean trântit și imobilizat de polițiști, va fi condus pe ultimul drumul. Familia vrea să se facă dreptate

Dintr-o eroare, ofițerul de Stare Civilă a aplicat pe acest act mențiunea de deces a numitului A.L., deși această mențiune trebuia aplicată pe actul anterior, respectiv nr. 22 din 19 mai 1957, privind căsătoria dintre A.L. și Jenița F.”, le-a spus Ionel Lungu judecătorilor ieșeni.

Analizând actele și lucrările dosarului, instanța reține că, pe data de 16 septembrie 1990, a decedat numitul A.L.,

născut pe 8 octombrie 1934. Acesta a fost căsătorit cu numita Jenița F., conform actului de căsătorie înregistrat la Primăria comunei Erbiceni sub nr. 22 de pe 19 mai 1957. În momentul în care ofițerul de Stare Civilă din cadrul Primăriei comunei Erbiceni a intenționat să efectueze mențiunile privitoare la decesul numitului A.L., pe actul de căsătorie, din eroare, a efectuat aceste mențiuni pe actul imediat următor, cel cu numărul de înregistrare 23 din 29 mai 1957, dar care îi privea pe numiții M.R. și I.R.”, au transmis magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău.

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un bărbat, găsit mort în lacul parcului IOR din Capitală! Autoritățile sunt în alertă

Tragedie în România! Fostul primar din Bocșa, găsit împușcat la doar o lună după ce a demisionat

Soția lui Zaharia, bărbatul mort după ce a fost trântit jos de un polițist, își strigă durerea: ”Poliția a ajuns mai rău decât Miliția”

Mâine este obligatoriu să ai o KARMA pozitivă! Te va influența tot anul

O MOLIMĂ cumplită face prăpăd în România! Autorităţile au anunţat un nou focar

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Există viață după moarte? Un bărbat povestește cum a trecut de cealaltă parte și ce a văzut

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies