Sistemul medical din România, la un pas de colaps. Încă 18 cadre medicale de la spitalul Victor Babeș din Capitală, depistate cu COVID-19

Este stare de alertă în România. Din ce în ce mai multe cadre medicale sunt infectate cu virusul ucigaș care a apărut în China. La spitalul Victor Babeș din Capitală au fost confirmate încă 18 teste pozitive.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Sistemul medical din România, la un pas de colaps. E panică la spitalul Victor Babeș din Capitală. Încă 18 cadre medicale, depistate cu COVID-19

Încă 18 cadre medicale de la Victor Babeș, depistate cu COVID-19

S-a instalat pania la spitalul Victor Babeş din Capitală. Alte 18 cadre medicale au fost depistate cu noul coronavirus. Înainte de aceste noi confirmări, erau încă șapte medici diagnosticați cu această boală, anunță ASSMB.


In articol:

"În aceste zile, la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase și Tropicale „Dr.Victor Babeș" din București, unitate medicală de primă linie în lupta pentru combaterea pandemiei, continuă testarea personalului medical care s-a ocupat, în ultimele 3 săptămâni, de îngrijirea pacienților COVID-19.

Sistemul medical din România, la un pas de colaps. E panică la spitalul Victor Babeș din Capitală. Încă 18 cadre medicale, depistate cu COVID-19

Din prima serie de 200 de angajați testați, în total 25 de persoane sunt pozitive pentru SARS CoV-2, toate cazurile fiind raportate la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, conform normelor în vigoare", scrie într-un comunicat al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Citeste si: Încă două decese provocate de coronavirus în România. Bilanțul se ridică la 118

Citeste si: ROventura – calatorie fantastica la Cheile Bicazului si Lacul Rosu

Citeste si: Iohannis, mesaj ferm pentru românii din Diaspora. „Este imperativ!”

Este vorba, mai exact, despre doi medici primari, trei medici rezidenți și 20 de asistente și infirmiere.

„Toți cei 25 de angajați sunt asimptomatici și au fost imediat internați și izolați în cadrul spitalului. În acest moment, se derulează procesul de testare pentru restul de 200 de angajați implicați direct în îngrijirea pacienților COVID-19. Reiterăm faptul că Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București au luat măsurile necesare pentru ca toate cele 19 spitale din subordine să fie pregătite pentru a oferi servicii medicale adecvate în această perioadă de criză sanitară", mai este precizat în același comunicat.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate