Situație alarmantă în Capitală! Incidența cazurilor de coronavirus a ajuns la 12,65 la mia de locuitori

Rata de infectare cu COVID-19 crește alarmant în București! A ajuns la 12,65 de cazuri la mia de locuitori!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Incidența cazurilor de coronavirus a ajuns, sâmbătă, în București, la 12,65 la mia de locuitori, după ce vineri a fost de 12,24. Rata de infectare în București continuă să crească. Direcția de Sănătate Publică București a transmis că, sâmbătă, incidența este de 12,65 la mie, în creștere de la 12,24 vineri.

Citeste si: Care este diferența dintre carantină și izolarea la domiciliu? În ce situație se instituie autoizolarea la domiciliu

În cursul zilei de joi, rata de infectare cu coronavirus era de 11,49 la mie, în creștere față de miercuri, când București era la 10,93 la mie. CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Masca de protecție, obligatorie

Conform măsurilor stabilite de organele competente, masca de protecție este obligatorie în următoarele locuri, dacă zona are o incidență de sub 6 la mie: în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, în spațiile publice deschise de tipul piețelor, târgurilor,bâlciurilor, talciocurilor, stațiilor pentru transport în comun, dar și în alte locuri care se regăsesc în

hotărârea adoptată de autorități, în cazul situațiilor de urgență.

Citeste si: Raed Arafat, dezvăluiri despre sfârșitul valului patru al pandemiei de coronavirus! „Sperăm să trecem de acest val”

Spre deosebire de localitățile în care incidența este sub 6 la mie, în cele în care rata de infectare a depășit acest prag se impune purtarea măștii de protecție și în toate spațiile publice deschise, de la această regulă fiind scutite doar persoanele care desfășoară activități sportive în mod individual sau însoțite de cei cu care locuiesc.

Autoritățile au declarat că  masca nu este obligatorie în aer liber, însă doar în momentul în care cetățenii se află singuri pe stradă:  "Nu este obligatorie purtarea măștii de protecție dacă persoana este singură pe stradă", au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Premieră în România! Primul caz de Covid-19 la un nou-născut!

Bilanț coronavirus, 8 octombrie 2021! Au fost raportate cele mai multe decese de la începutul pandemiei

Incidența Covid în Capitală a crescut din nou! Rata de infectare a depăşit 12 la mie

Mesaje importante transmise de astre zodiilor, începând cu noaptea aceasta

VESTE BOMBĂ despre PFIZER! Decizia luată chiar acum: SE PREGĂTESC

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ȚEAPA anului în ROMÂNIA! Vă USUCĂ DE BANI. Mare grijă când primiți mesajul

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies