Situație critică în Afganistan! Ce a scris comandantul trupelor speciale în scrisoarea manifest

În prezent, Afganistanul se află sub asediul talibanilor. Comandantul trupelor speciale a redactat o scrisoare maifest, prin care explica situația din capitala Kabul.

Situație critică în Afganistan
Situație critică în Afganistan[Sursa foto: Shutterstock]
Autor: Andrada Bratovianu

În doar 10 zile, capitala Kabul a fost invadată de talibani, creându-se haos și disperare. Locuitorii Afganistanului cer libertate și caută să plece în alte țări. Aeroportul Kabul este plin de oameni care încearcă să scape de țara războaielor.

Conform generalului Sami Sadat, o mare parte din vină o poartă americanii, care nu au vrut să mai lupte alături de armata afgană. Astfel, acesta a trimis o scrisoare manifest celor de la New York Times, în care a explicat cât de gravă este situația și care este cauza de la care s-a ajuns aici.

Deși se zvonește că soldații afgani au renunțat la luptă, generalul vine și anulează spusele lui Joe Biden. Pe de o parte este vina armatei americane, că i-a demoralizat, fără să să lupte alături de ei, iar pe de altă parte, vinovați sunt și afganii care se lasă dominați de nepotisme și birocrație. Motivul adevărat al supărării lui Sadat a fost trădarea președintelui Ashraf Ghani, care, în momentul intervenției de apărare a capitalei Kabul, a plecat din țară, cu toate că talibanii ajunseseră deja acolo.

Citeste si: Cum și-a dat seama Monica Anghel că e infectată cu Covid, deși avea vaccinul făcut?- bzi.ro

Citeste si: Un tânăr afgan a fugit în Anglia pentru a scăpa de talibani. "Au încercat să mă transforme într-un sinucigaș la 13 ani"

"Sunt extenuat, frustrat, supărat. Ultimele zile de luptă au fost suprarealiste.

Ne-am angajat în lupte intense la sol împotriva talibanilor, în timp ce avioanele de vânătoare americane se învârteau deasupra capului. Sentimentul nostru de abandon și trădare a fost egalat doar de frustrarea pe care au simțit-o și ne-au transmis-o piloții americani: erau forțați să asiste la războiul de la sol, aparent incapabili să ne ajute. Copleșiți de focul talibanilor, soldații mei auzeau avioanele și întrebau de ce nu oferă sprijin aerian.
Moralul a fost devastat. În Afganistan, soldații au încetat să lupte.

Este adevărat că armata afgană și-a pierdut dorința de a lupta. Dar asta se datorează sentimentului tot mai mare de abandon al partenerilor noștri americani și a lipsei de respect, și a lipsei de loialitate reflectate în tonul și cuvintele domnului Biden din ultimele luni. Armata afgană nu este lipsită de vină. A avut problemele sale, nepotismul, birocrația, dar în cele din urmă am încetat să luptăm pentru că partenerii noștri au făcut-o deja.

Aici există un enorm sentiment de trădare.

Citeste si: ALERTĂ ÎN AFGANISTAN! Dublu atac sinucigaș în Kabul! Sunt cel puțin 11 morți și zeci de răniți

Evadarea pripită a domnului Ghani a pus capăt eforturilor de negociere pentru o perioadă de tranziție cu talibanii, care ne-ar fi permis să deținem orașul și să ajutăm la gestionarea evacuărilor. În schimb, a urmat haosul: aţi văzut scenele disperate pe care de la aeroportul din Kabul", a povestit generalul Sami Sadat în scriosoarea manifest, pentru New York Times.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Taner Ölmez, <Doctorul Minune> din serialul omonim, marturisire șocantă: “Leșin când văd sânge!”

Sofia Vicoveanca, în lacrimi după ieșirea nervoasă pe care a avut-o la festivalul de la Neamț: "Îmi cer iertare, a fost un gest urât din partea mea"

Ce mesaj i-a transmis Elena Marin lui Ștefan Ciuculescu? Nu i-a venit să creadă: „Mi s-a făcut pielea de găină...”

Horoscop Zilnic Duminică 26 Septembrie 2021: Gemenii vor face anumite schimbări majore

O jurnalistă aruncă bomba despre PFIZER! Ce i s-a întâmplat după a treia doză

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan apelează la ajutorul divin. Cum vrea să-l aducă pe Reghecampf acasă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies