Situatie fara precedent in invatamantul din Romania. Elevii din clasele I si a II-a vor incepe scoala fara manuale pe banci!

Situatie fara precedent in invatamantul primar. Elevii de clasa intai si a doua nu vor gasi pe bancile scolii niciun manual.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereResponsabilii din educatie au promis ca in 15 septembrie cei mici vor avea, pe langa cartile tiparite, si unele electronice. Dar licitatia pentru desemnarea editurilor a fost blocata de contestatii.

Ministrul Educatiei promitea ca, la inceput de an scolar, copiii vor avea, pe langa manuale tiparite, si variantele electronice pentru tableta sau laptop.

Problema manualelor de clasa intai si a doua a aparut in momentul in care licitatia de desemnare a editurilor a fost contestata de cei care au pierdut. Presedintele Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor sustine ca s-au analizat 11 reclamatii depuse de diversi editori.

Dintre acestea, doua au fost respinse, iar pentru restul s-a cerut continuarea procedurii pentru reevaluare in urmatoarele 10 zile. Problema manualelor a fost discutata miercuri si in sedinta de govern, scrie stirileprotv.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate