Situație trasă la indigo cu cea de la Caracal? Reacția surprinzătoare a unui dispecer 112, după ce o femeie sună pentru a cere disperată ajutor

 O femeie din Galați a sunat la 112 pentru a anunța dispariția fiicei sale de 16 ani, care are probleme psihice, însă dispecerul a avut o atitudine sfidătoare.

Situație trasă la indigo cu cea de la Caracal? Reacția surprinzătoare a unui dispecer 112, după ce o femeie sună pentru a cere disperată ajutor
 O femeie din Galați a sunat la 112 pentru a anunța dispariția fiicei sale de 16 ani, care are probleme psihice, însă dispecerul a avut o atitudine sfidătoare.[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

 Cazul Caracal pare să nu fie unul singular, în țara noastră, în ceea ce privește promptitudinea cu care dispecerii 112 redirecționează apelurile către autorități. De aceasta dată este vorba despre dispariția unei adolescente de 16 ani, care suferă de probleme psihice și care nu ar fi trebuit lăsată singură nicio clipă.

Citeste si: Copil dat dispărut, găsit de polițiști în propria casă. Băiatul dormea după ce a fost la cules de cireșe

Dispecerul de pe Ambulanță, o atitudine sfidătoare la adresa femeii

Cu toate că ar fi trebuit să fie cât mai prompt și să îi ofere femeii imediat ajutorul, dispecerul a ales să trateze cu superficialitate cazul și să nu acorde atâta importanță dispariției fetei, deși a fost anunțat că aceasta are probleme neuropsihice. Minora fusese externată recent și, în drum către casă, a fugit de lângă mama ei, fără ca aceasta să o mai poată prinde din urmă.

Speriată, femeia a apelat la 112, pentru ca poliția să îi poată găsi fiica, care dispăruse din câmpul ei vizual. Prima oară, dispecerul nu a considerat cazul o dispariție, dat fiind faptul că adolescenta a plecat chiar de lângă mama ei. Potrivit stenogramelor publicate de Libertatea, abia la al doilea apel al mamei copilul a putut fi considerat dispărut, însă și atunci femeia s-a lovit de un comportament nepoliticos la celălalt capăt al firului:

"Discuţie femeie- dispecer Ambulanţă:

-E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

– Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.

– Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

– E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine să alerge, dacă nu autoritățile care se ocupă?

– Dacă ea nu mai este în raza dumneavoastră și e ascunsă undeva, unde s-o caute Poliția?

– Păi, nu știu, doamnă, nu se ocupă Poliția cu asta?

– Păi, cum nu știți? Dumneavoastră n-o mai vedeți deloc?", este discuția publicată de sursa citată.

Dispecerul de pe Ambulanță, o atitudine sfidătoare la adresa femeii
Cu toate că ar fi trebuit să fie cât mai prompt și să îi ofere femeii imediat ajutorul, dispecerul a ales să trateze cu superficialitate cazul și să nu acorde atâta importanță dispariției fetei, deși a fost anunțat că aceasta are probleme neuropsihice.[Sursa foto: PixaBay]

Dispecerul, cercetat disciplinar

După toată această situație și după ce minora a fost găsită, femeia din Galați nu a stat cu mâinile în sân, alertând autoritățile cu privire la comportamentul deloc cuviincios al dispecerului.

Citeste si: Un copil de trei ani din Botoșani a murit în ambulanță! Tatăl micuțului face acuzații grave„L-au luat viu și a ajuns mort!”

Din primele informații, acesta va fi cercetat disciplinar și există deja o anchetă în curs, care să stabilească ce se va întâmplă pe viitor: "Sfidarea şi lipsa de empatie din partea celor plătiţi să ne ajute pot duce la tragedii. Au trecut mai puţin de doi ani de la cazul Caracal. Atunci, atitudinea dispecerului 112 a costat-o viaţa pe Alexandra, adolescenta sechestrată, violată, ucisă şi apoi arsă de Gheorghe Dincă.", au transmis reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență Galați.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Dialog șocant! Un dispecer 112 a înjosit doi părinți îngrijorați pentru sănătatea bebelușului lor: „Povestea asta o știu, altceva mai nou?”

Alertă în București! Două surori de 15 și 4 ani sunt date dispărute de ieri seară

Raisa, fetița de cinci ani care a dispărut de acasă, a fost găsită moartă în râul Buzău! Familia este răpusă de durere

Surprize MARI le-au pregătit astrele zodiilor, începând cu săptămâna viitoare

Se pregătesc de război chiar acum! Europa se cutremură. E cea mai puternică armă

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

Cazul Caracal, dezvăluiri epocale. De ce nu se va afla niciodată adevărul

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies