WowNews logo WOWnews
Stories
Slabeste cu cea mai buna reteta! Iaurtul de capra cu mazare e cel mai sanatos preparat!

Vedete

Slabeste cu cea mai buna reteta! Iaurtul de capra cu mazare e cel mai sanatos preparat!

Daca esti in cautarea solutiei perfecte de a slabi dupa Sarbatori, ca de obicei iti venim in ajutor.

 

Ingrediente
Iaurt de capra cu mazare, 3 iaurturi de capra (de 200 gr fiecare), 200 gr mazare proaspata (1 cana), 1/2 foaie dafin
3 fire marar, 75 gr telemea de capra, sare, ulei de menta, 6 frunze mari de menta, 3-4 linguri ulei masline extravirgin
2 prize fulgi de chili (pul biber)
Portii: 3
Mod de preparare
Mazarea se fierbe din timp astfel: se pune intr-o craticioara cu foaia de dafin, se adauga apa doar cat sa cuprinda mazarea (cca 1/2 cana) si se fierbe cu capac, la foc mediu spre mic, timp
de 12 minute. Dupa acest timp mazarea e fiarta, dar inca al dente. Se stinge focul, se lasa capacul pe oala (ca sa nu se "stafideasca" mazarea) si se lasa sa se raceasca complet. Se poate pastra la frigider pana e nevoie de ea.
Fiecare iaurt se amesteca cu o priza de sare. Se toarna iaurtul in 3 farfurii.
Mazarea racita se amesteca cu telemeaua sfaramata si mararul tocat. Se imparte in cele 3 farfurii.
Menta se taie bucati intr-un mojar. Se adauga putina sare grunjoasa si uleiul. Se freaca cu pistilul pana rezulta un sos. Se adauga chili.
Se toarna cate 1 lingura de ulei de menta in fiecare farfurie, in jurul mazarii.

Ingrediente

Citeste si: BREAKING! A MURIT Horia Moculescu!- kanald.ro

Iaurt de capra cu mazare, 3 iaurturi de capra (de 200 gr fiecare), 200 gr mazare proaspata (1 cana), 1/2 foaie dafin3 fire marar, 75 gr telemea de capra, sare, ulei de menta, 6 frunze mari de menta, 3-4 linguri ulei masline extravirgin2 prize fulgi de

chili (pul biber)
Portii: 3

Mod de preparare

Mazarea se fierbe din timp astfel: se pune intr-o craticioara cu foaia de dafin, se adauga apa doar cat sa cuprinda mazarea (cca 1/2 cana) si se fierbe cu capac, la foc mediu spre mic, timp de 12 minute. Dupa acest timp mazarea e fiarta, dar inca al dente. Se stinge focul, se lasa capacul pe oala (ca sa nu se "stafideasca" mazarea) si se lasa sa se raceasca complet.

Se poate pastra la frigider pana e nevoie de ea.
Fiecare iaurt se amesteca cu o priza de sare. Se toarna iaurtul in 3 farfurii. Mazarea racita se amesteca cu telemeaua sfaramata si mararul tocat. Se imparte in cele 3 farfurii. Menta se taie bucati intr-un mojar. Se adauga putina sare grunjoasa si uleiul. Se freaca cu pistilul pana rezulta un sos. Se adauga chili.Se toarna cate 1 lingura de ulei de menta in fiecare farfurie, in jurul mazarii.