ȘOC în lumea muzicală! Radu Groza, declarație șoc după ridicarea ordonanțelor legate de COVID-19! ”Suntem legați de mâini și de picioare”

Radu Groza a tras un semnal de alarmă după ce pandemia de coronavirus a îngenuchiat lumea muzicală din România

Distribuie pe:

Autor: Cornelia Ionescu


In articol:

Radu Groza, cel mai cunoscut impresar român, ia atitudine după ridicarea ordonanțelor legate de COVID 19 și spune concret ce se întâmplă în aceste momente în industria muzicală. Totul în condițiile în ”obiectul muncii” nu mai există. De la manageri la artiști sau firme care sunt implicate în organizarea de evenimente, totul este trecut la capitolul dezastru, iar luarea unor măsuri importante par a nu se lua deloc în acest domeniu.

”Din nefericie, această pandemie a oprit lumea artistică, parcă a stopat totul, nu mai avem suflu. Practic, ca toți oamenii responsabili, artiștii, compozitorii, etc, s-au autoizolat și au stat, mai mult sau mai puțin liniștiți, la casele lor, dar acum sunt la fel de izolați de oamenii din conducerea statului. Nu este deloc bine ce se întâmplă. Pandemie a adus după ea și o criză economică profundă. Spectacolele au fost interzise, chiar înainte de a se instaura Starea de Urgență. În România, artiștii câștigă bani din spectacole. În jurul lor s-a creat o adevărată industrie, cu oameni care trăiesc numai din asta. În momentul de față, aceștia nu mai câștigă nimic… Criza a paralizat întreg show-bizz-ul românesc!”, a declarat Radu Groza pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Radu Groza spune de ce nu se vor mai organiza concerte în România și cine este afectat

Radu Groza a mai vorbit și despre faptul că oamenii din domeniul artistic nu își pot  desfășura activitatea nici după ridicarea ordonanțelor. ”Suntem legați de mâini și de picioare. Nu avem cum să organizăm concerte, deci principala sursă de venituri a secat. Din punct de vedere economic, sunt văduviți atât organizatorii, cât și artiștii, agențiile de ticketing, firmele care posedă scenotehnica, sunetul și luminile, sălile de spectacole, dar și hotelurile și restaurantele”, a comentat impresarul numărul unu în România.

Citeste si: Georgiana Negrea și bebelușul ei au murit la doar câteva ore de la naștere. Familia este îndurerată: „Nu am primit nicio explicaţie, nimic"

Citeste si: Margherita de la Clejani a transmis amenințări pe Internet: „Îți dau foc...” Cui îi era adresat mesajul?

Citeste si: Vin vremuri grele în familia Huidu! Soția și socrul ”cârcotașului” au înfățișări decisive la tribunal

Radu Groza vorbește despre criza artistică din România!  ”Rapid, să fie găsite soluții prin care artiștii români să poată supraviețui economic după pandemie. 

Radu Groza vorbește despre criza artistică din România și trage un mare semnal de alarmă. ”O să vedeți, vor fi repercursiuni foarte grave. Am înțeles că marile festivaluri vor fi anulate. Din punct de vedere economic, acest aspect este extrem de delicat. Așa cum spuneam,. există echipe mari care muncesc și un an întreg, pentru un festival. Aceste show-uri crează o mulțime de locuri de muncă: personalul care asigură scenotehnică, transportatorii, hotelierii, posturile pentru oamenii care muncesc în restaurante, make-up artiștii, coregrafii, scenografii, firmele de pază și de protecție, artiștii, impresarii și multe alte categorii…În fine, este obligatoriu ca, rapid, să fie găsite soluții prin care artiștii români să poată supraviețui economic după pandemie. De aceea, mi-aș dori ca Ministerul Culturii și organismele de gestiune colectivă să se implice în găsirea metodelor prin care să ajute artiștii să traverseze cu bine această perioadă”, a comentat impresarul pentru WOWbiz.ro

Galerie foto 
Citește și:

Ministrul Ionuț Stroe s-a făcut de râs la televizor. A apărut în chiloți, în direct. Momentul a devenit viral

Soția lui Ludovic Orban face lumină: ”Grădinița nu mai funcționează, am închis-o în urmă cu câțiva ani”

Ce salariu are un angajat Mega-Image? Acesta primește și bonusuri lunare, precum și bonuri de masă

Un nou deces în rândul cadrelor medicale. O asistentă din Botoşani a murit din cauza COVID-19

Boala de care suferă Selly. A făcut anunțul pe vlog: „E nasol... O durere incredibilă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies