SOCANT! Acestea sunt "DROGURILE" din ALIMENTE care ne fac dependenti de mancare!

Celebrul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare "arunca in aer" industria alimentara cu o teorie socanta si exploziva: producatorii de mancare ne "drogheaza" zilnic cu produsele pe care le

Distribuie pe:

fara descriereConsumam droguri de fiecare data cand mancam alimente cu anumiti aditiviNe imbuibam in fiecare zi cu dulciuri, mezeluri, biscuiti sau sucuri, si habar n-avem ca suntem, de fapt, dependenti de ele. Nu este o gluma, ci o teorie socanta a profesorului Gheorghe Mencinicopschi, care sustine ca majoritatea produselor alimentare contin substante care pot fi considerate adevarate droguri!

fara descriereProf dr Gheorghe Mencinicopschi"In mii de alimente, precum dulciuri, salamuri, sunca, bauturi racoritoare, chipsuri sau mancare de tip fast-food se baga aditivi periculosi care dau dependenta. Aceste substante fac mancarea foarte gustoasa, dar calitatea nutritiva a alimentului este extrem de slaba. Practic, se perturba echilibrul dintre satietate si foame. Cu alte cuvinte, oricat am manca din aceste produse, nu ne saturam, nu avem senzatia de satietate, si vrem sa le consumam in permanenta.  Mai mult, se dezvolta un comportament compulsiv, ca al persoanelor drogate. Eu sunt convins ca producatorii le folosesc pentru a crea aceasta dependenta”, ne-a explicat profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Potrivit specialistului, cele mai folosite substante pentru a da gust alimentelor, sau potentiatori de gust, sunt:

fara descriere- Glutamat, glutamat monosodic, E621, glutamat disodic (potentiator de gust si aroma). Acesti aditivi se gasesc in foarte multe alimente, precum mezelurile, conserve, supe instant, icre, pateuri sau dulciuri

- E627, sau guanilat disodit, tot un potentiator de gust. Se gaseste in aproape toate alimentele de pe rafturile magazinelor, indeosebi in cele ambalate si instant!

- Indulcitorii precum aspartam, acesulfam, ciclamat, zaharina, sucraloza. Se gasesc in dulciuiri si sucuri fara zahar!

- Colorantii artificiali. Se gasesc in majoritatea alimentelor colorate, indesebi in dulciuri si sucuri.fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate