Șocant! O adolescentă din Vaslui, suspectă de meningită meningococică, a murit

O adolescentă din Vaslui, suspectă de meningită meningococică, a murit. Este al doilea caz într-o săptămână, ce spun medicii.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere

La doar câteva zile după ce o adolescentă din București a murit în urma unei meningite, o altă tânără și-a pierdut viața în același mod.

O adolescentă în vârstă de 15 ani din Vaslui – suspectă de meningită meningococică – a murit, a precizat pentru mediafax.ro directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Citeste si: Incendiu devastator la Versailles! Ce spune Maria Ghiorghiu în urmă cu o săptămână

Citeste si: Sute de copii au luat cu asalt studiourile Kanal D! Vedetele Kanal D, ghizi pentru sute de copii, in cadrul proiectului educational ”Saptamana Altfel”

Citeste si: Simona a ajuns în colimatorul concurenților de la „Puterea dragostei”: „O să pleci când vrem noi”

Din nefericire, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu au mai putut face nimic pentru a salva viața tinerei fete, care a ajuns în stare foarte gravă la spital.

„A fost internată în stare foarte gravă, în cursul zilei de astăzi (marți, n.r), cu o infecție cu o evoluție devastatoare, stare generală foarte gravă, a decedat în urmă cu o oră”, a declarat Carmen Dorobăț, directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

După ce a ajuns luni după-amiază la spital, starea i s-a agravat în timpul nopții, iar ulterior a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

 Ce spun medicii

„În România se înregistrează în fiecare an câteva zeci de cazuri. Ultima statistică, din 2017, arată că au fost 63 de cazuri și 13 decese, deci numărul de decese e destul de mare, 20% din totalul cazurilor înregistrate”, a spus medicul Alexandru Rafila la digi24.ro.

„Singurul lucru pe care îl putem face pentru a preveni e să ne protejăm copiii prin vaccinare. Sunt două categorii de vaccin – o categorie care se administrează pentru o combinație a tipurilor A, C, W și Y, care acoperă 40% din patologie în regiunea noastră. Al doillea tip, care se administrează împotriva infecției cu serogrupul B, care e responsabil de 60% din cazuri, din păcate nu e încă disponibil pe piața românească. Înțeleg că va fi în curând autorizat pentru punere pe piață. E un vaccin mai nou, care a fost obținut cu mare dificultate”, a mai spus medicul.

Joia trecută, o elevă a Colegiului Național Gheorghe Lazăr a murit la numai câteva ore după ce a susținut o teză la școală.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate