SOCANT! Traim in secolul tehnologiei, iar la Botosani sinistratii au fost scosi din zapada cu sanii trase de cai!

Situatia din nord estul tarii este departe de a fi rezolvata. Meteorologii au mai emis un cod galben de ninsori si viscol, valabil pana maine de dimineata. In judetul Botosani au existat cazuri in care primarii au folosit sanii trase de cai pentru a salva sinistratii.

Distribuie pe:

fara descrierePrefectul judetului Botosani, Costica Macaleti, a povestit pentru botosaneanul.ro ca in doua localitati botosanene primarii au scos saniile cu cai pentru a salva sinistratii. "Am avut ieri doua blocaje la Paltinis si Avrameni. La unul din blocaje am fost si eu, timp de patru ore a trebuit sa caram autoturismele si oamenii cu sanii cu cai, cu buldozer, cu tot ce am avut la dispozitie. Primarii sunt pregatiti cu scolile incalzite sa ofere ceai si mancare”, a spus oficialul. Astfel, desi traim in secolul tehnologiei, cand exista o groaza de solutii si utilaje performante pentru a depasi cu bine astfel de situatii, iar oficialii pot accesa fonduri pentru a le achizitiona, in unele zone ale tarii noastre tot la solutii demne de o tara din lumea a treia.

"Situatia in judetul Botosani este critica! Ne-am mobilizat foarte tare pentru a rezolva codul galben in conditii bune si fara evenimente, avem un caz la Saveni unde intervenim cu o echipa SMURD a pompierilor, cu o salvare si cu armata. Avem doua autofreze care vin dintr-un capat si din celalalt pentru a peria drumul, speram ca in doua, trei ore sa ajunga la Botosani. Gravida de la Saveni deja este pregatita sa se urce in salvare, este sub asistenta medicala, cred ca nu va fi cazul foarte grav”, a declarat prefectul.

"Este viscolul foarte puternic si, daca intervenim acum, peste jumatate de ora este la loc. Noi am spus ca prioritatea numarul unu este aceea de a salva vietile omenesti sau cei care sunt la necazuri in aceasta perioada. De aceea am mobilizat Politia, politistii de frontiera, pompierii, jandarmii, armata si unitati administrativ teritoriale care toate sunt la datorie, lucreaza pentru a nu avea evenimente de oameni cu hipotermie, ramasi in zapada”, a mai spus oficialul.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate