Șofer prins cu alcoolemie de 0,07, după ce a mâncat două mere și o banană. Sancțiunea drastică pe care a primit-o: „Mie cine îmi dă banii ăştia?”

Un bărbat din Slatina a rămas fără permis. Acum, trebuie să meargă în instanță pentru a-și demonstra nevinovăția.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Șofer prins cu alcoolemie de 0,07, după ce a mâncat două mere și o banană. Sancțiunea drastică pe care a primit-o: „Mie cine îmi dă banii ăştia?”


In articol:

Un bărbat din Slatina a rămas fără permis după polițiștii de la Rutieră au aflat că avea o alcoolemie de 0,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat. A insistat că nu consumase alcool, iar analizele de sânge au demonstrat că, într-adevăr, șoferul nu băuse înainte de a urca la volan.

Șoferul a povestit că este la dietă și că înainte de a urca la volan a mâncat două mere și o banancă. Acum este revoltat pentru că, deși și-a demonstrat nevinovăția, a rămas fără permis.

„Pur şi simplu, eu ieşeam din tura de noapte. Sunt la o cură de slăbire, renunţ la masa de seară şi am mâncat fructe. Pe la ora 19.00, maxim 20.00, mâncasem două mere şi o banană. Poliţia m-a oprit în data de 24 ianuarie, la ora 7.06, scrie pe procesul verbal. M-au pus să suflu în etilotest şi a ieşit 0,07. Le-am spus că cel puţin în ultimele 48 de ore n-am consumat strop de alcool. Le-am spus că nu sunt de acord şi am cerut probe de sânge. Mi-au suspendat permisul pe 90 de zile şi mi-au dat amendă 1305 lei. (…) Acum, m-au anunţat că a venit rezultatul analizelor. M-am dus la Poliţie să iau rezultatele, care arată zero alcoolemie”, a declarat şoferul, pentru Mediafax.

Citeste si: Ana Morodan, la un pas de sinucidere. "Contesa Digitală" a primit un diagnostic crunt

Bărbatul trebuie să meargă în instanță pentru a-și recupera permisul

„La momentul testării, şoferul a avut o alcoolemie de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Are posibilitatea să solicite recoltarea de probe biologice. Le-a solicitat, iar analizele au arătat zero. La momentul acesta, din punct de vedere legal, poliţiştii nu-i pot restitui permisul. Şi atunci, trebuie să meargă la instanţă şi să solicite anularea procesului verbal şi a sancţiunii complementare. În momentul în care depune contestaţia, primeşte un certificat de grefă. Cu acest certificat merge la Serviciul Rutier şi permisul îi este restituit pe loc. Până la finalizarea procesului, va putea circula”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt IPJ Olt, citat de Mediafax.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate