Șoferii, puși la plată chiar dacă nu își scot mașinile din garaj! Asigură-te că nu ți-a expirat acest document înainte să ieși din casă

Cu toate că România se află în carantină, iar șoferii nu prea își mai scot mașinile din parcare, cei care doresc să circule în continuare trebuie să se asigure că rovinieta este valabilă.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Șoferii, puși la plată chiar dacă nu își scot mașinile din garaj! Asigură-te că nu ți-a expirat acest document înainte să ieși din casă
rovinietă


In articol:

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că valabilitatea rovinietei nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public şi întrebările primite în această perioadă cu privire la menţinerea valabilităţii rovinietelor care expiră în perioada stării de urgenţă, CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi că rovinietele NU SE ÎNCADREAZĂ în categoria «documentelor eliberate de autorităţile publice», motiv pentru care valabilitatea acestora încetează la sfârşitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful”, a transmis CNAIR.

Citeste si: Un politician din USR a făcut o glumă scandaloasă despre izolarea bătrânilor la domiciliu: ”Auziți, dacă au blocat persoanele peste 64 de ani în casă, nu acum ar fi momentul ideal pentru alegeri?”

Citeste si: Loredana Chivu a strâns mii de like-uri în doar o oră cu fotografia asta! Ce face blonda în carantină? FOTO

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Florin Salam, sincer când vine vorba de nașul său, Adi Minune! Declarații șocante despre manele si talentul celor din jurul lui

Art. 14  din Decretul preşedintelui pentru instituirea stării de urgenţă prevede ”Se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă”.

Care sunt documentele a căror valabilitate se prelungește automat?

Potrivit decretului preşedintelui pentru instituirea stării de urgenţă, documentele care vor expira în perioada stării de urgenţă vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României până la încetarea acestei situaţii.

Este vorba, mai exact, despre permisele de conducere, autorizaţiile de circulaţie provizorie, precum şi dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare şi permiselor de conducere.

Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă - conform dispoziţiilor din Ordonanţa Militară nr. 3.

Aceleaşi reglementări se vor aplica şi documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare, examinare, preschimbare permis de conducere (certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată - fişa medicală, dosar şcolarizare) care vor expira pe perioada stării de urgenţă.

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Decizie tranșantă a premierului Ludovic Orban. A dat-o afară pe Georgeta Bumbac de la Ministerul Sănătății

Ana Maria Brânză, cea mai titrată olimpică din România, în activitate, sinceră după ce Jocurile Olimpice s-au amânat! ”NU știu ce se va întâmpla, doar sper”

Omul-cheie în lupta cu COVID-19, acuzat că ține ”la secret” o vilă și o mașină! Nelu Tătaru, noul Ministru al Sănătății, un chirurg ”modest” doar pe hârtie?

Motivul surprinzător pentru care Andrei de la Survivor România nu a dormit cu iubita lui Karina în aceeași cameră! Cei doi s-au evitat după ce au câștigat vila pe traseu

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies