Soldat de origine română, ucis la Odesa de trupele rusești! Militarul urma să devină iar tată în doar două luni

Circa 18 persoane au decedat în urma atacului trupelor rusești la o unitate militară din Odesa.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Războiul dintre Rusia și Ucraina nu este lipsit de victime. În cele trei zile de confruntări au murit nu mai puțin de 198 de persoane, iar minim 1.000 au fost răniți.  În prima zi a atacului, adică joi, 18 soldați și-au pierdut viața, după ce trupele rusești au atacat o unitate militară din Odesa.

Printre persoanele care și-au pierdut viața se numără și Andrei Dumbravă, un militar de orgine română. Bărbatul avea 32 de ani și era tatăl unei fetișe de doar patru ani. Partenera lui de viață era însărcinată și urma să-i mai dăruiască un copil în circa două luni. 

„Românul lupta ca soldat la o unitate de radiolocație din afara Odesei când unitatea a fost lovită de tirul de artilerie rus. S-a aflat printre cele 18 sau 22 de victime, pentru că aici informațiile nu sunt foarte precise.

Printre acestea se află și Andrei Dumbravă, un ucrainean de origine română care era militar la acea unitate din afara Odesei. Anunțul decesului său a fost făcut de familie. Rudele acestuia nu au știut două zile de el. Până la urmă au aflat că se afla printre cei uciși de tirurile de artilerie rusă", conform informațiilor Antena 3. 

Citeste si: De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Un inginer militar și-a sacrificat viața pentru a încetini tancurile rusești

Citeste si: Bilanțul deceselor din Ucraina, în a treia zi de război! Câți civili și-au pierdut viața în timp ce își apărau țara

Din dorința de a-și apăra țara, un inginer militar și-a dat voluntar viața. Pentru a mai încetini avansul tancurilor rusești pe teritoriul Ucrainei, din direcția Crimeei, militarul a aruncat în aer podul pe care se afla, fără a mai avea vreo șansă să scape. 

Prin fapta sa eroică, așa cum au numit-o Forțele Armate ale Ucrainei, inginerul a reușit să le dea timp soldaților ucraineni cât să reorganizeze armata, astfel încât să opună rezistență invadatorilor ruși.

În urma vitejiei de care a dat dovadă, Comandamentul Marinei va solicita Înaltului Comandament să acorde distincția de stat inginerul Vitali Volodimirovici Skakun. Mai mult decât atât, forțele ucrainene, după fapta eroică a colegului lor, au avut un mesaj pentru ruși. Ucrainenii spun că nu vor face niciun pas înapoi, vor lupta până la moarte pentru a-și apăra țara.

Citeste si: România face primul pas în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Ce s-a decis în a treia zi de conflicte

În această zi grea pentru țara noastră, în care poporul ucrainean respinge ocupanții ruși în toate direcțiile, unul dintre cele mai dificile locuri de pe harta Ucrainei a fost Istmul Crimeei, unde un batalion de pușcași marini a întâlnit unul dintre primii inamici. Pentru a opri înaintarea tancurilor, s-a decis aruncarea în aer a podului rutier Heniceski. Vitali Volodimirovici Skakun, un inginer al unui batalion separat, s-a oferit voluntar pentru a îndeplini această sarcină. Podul era minat, dar nu a avut timp să plece. Vitali a transmis că aruncă în aer podul.

Imediat s-a auzit o explozie. Fratele nostru a murit. Fapta sa eroică a încetinit semnificativ înaintarea inamicului, ceea ce a permis unității să redistribuie și să organizeze apărarea. Comandamentul Marinei va solicita Înaltului Comandament să acorde distincția de stat marinarului Vitali Volodimirovici Skakun. Ocupanți ruși, să știți că pământul va arde sub picioarele voastre! Ne vom lupta cât vom trăi! Și cât vom fi în viață ne vom lupta!”, se arată în mesajul transmis de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Miracol în plin război cu Rusia! Ea este Mia, bebelușul adus pe lume într-o stație de metrou din Kiev

Clădire de apartamente din Kiev, bombardată în a treia zi de asediu! Oamenii au fost evacuați de urgență

Mesaj emoționant transmis de Volodimir Zelensky, în toiul nopții! Liderii europeni, în alertă: „Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată”

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

ȘI-A DAT DEMISIA! Este cutremur total la Moscova. S-a anunțat chiar acum

Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”

Vestea cea mare pentru angajați! Transparență totală privind datele de muncă. Legea a fost promulgată azi

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies