Sorin Cîmpeanu a anunțat când vor crește salariile profesorilor

Ministrul Educației a explicat când vor crește veniturile cadrelor didactice din România.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că salariile profesorilor ar putea crește odată cu implementarea în legislație a prevederilor proiectului România Educată, însă nu precizează despre ce procente ar putea fi vorba.

Când vor crește salariile profesorilor

Sorin Cîmpeanu leagă astfel creșterea veniturilor cadrelor didactice d e viitoarea lege a educației, proiectul președintelui Klaus Iohannis, România Educată.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunțul momentului pentru profesori! Testarea înainte de ore ar putea deveni obligatorie

Ministrul Educației a precizat într-un interviu la Digi24 că prevederi privind salarizarea vor fi incluse în pachetul legislativ ce va rezulta din discuțiile pe marginea României Educate, deși o nouă creștere era prevăzută pentru 1 septembrie. Anul trecut, la rectificarea bugetară, majorarea veniturilor pentru profesori, programată la 1 septembrie, a fost amânată.

„Pentru o educație de calitate este necesară implementarea unor mecanisme care să facă atractivă profesia de dascăl. Aceste mecanisme vor face parte din noul pachet legislativ care urmează proiectului România Educată, care are ca prim termen 1 august- constituirea grupului de lucru interministerial, apoi 10 septembrie- planul de implementare, apoi 1 octombrie un pachet legislativ din care vor trebui să facă parte și măsuri de susținere a activității carierei didactice, creșteri salariale care să se facă în funcție de performanță și de asemenea, pentru a susține echitatea.

Mă refer îndeosebi la sistemul de salarizare și de finanțare al școlilor în mediul rural, dar nu numai”, a spus ministrul Educației.

Citeste si: Carla’s Dreams, prins FĂRĂ mască. Cine este, de fapt, artistul care face furori în România...- bzi.ro

Citeste si: Titularizare 2021. Ministerul Educației a publicat primele rezultate la examenul de Titularizare. Ce note au luat profesorii

Pachetul legislativ are ca termen asumat prin memorandum, în guvern, data de 1 octombrie. „Este o dată extrem de ambițioasă, dată la care vor fi cunoscute aceste propuneri de mecanisme, inclusiv din perspectiva creșterilor salariale. Aceste propuneri vor fi lansate în consultatare publică și politică și în măsura în care vom ajunge la un nivel comun, ele vor face obiectul unei Legi a educației, o lege care să prevadă inclusiv această salarizare atractivă pentru acei dascăli care își aduc contribuția la îmbunătățirea și transformarea sistemului românesc al educației ”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației nu a spus cu cât se vor majora salariile profesorilor. „Exclus să vă dau un răspuns. Absolut exclus. Ar fi iresponsabil să  vă dau un răspuns înainte de a ne consulta cu cei îndreptățiți să se pronunțe”, a spus acesta.

Citeste si: Ministrul Cîmpeanu, împotriva Inspectoratului Școlar! Ce părere are despre cazul elevei căreia i-a crescut nota cu 5 puncte după contestație?

În contextul rectificării bugetare din anul 2021, ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că solicitările Ministerului Educației fac referire la preluarea creșelor în sistemul de educație, grădinițe nou construite, burse pentru elevi, bani pentru universități și micșorarea numărului de elevi în clasă.

„Am formulat foarte clar și sumele, și argumentele pentru o rectificare pozitivă în domeniul educației, plecând de la preluarea creșelor în sistemul de educație, continuând cu grădinițele nou construite care vor începe activitatea și care necesită resurse pentru plata personalului și nu numai, continuând cu nevoia de suplimentare a fondului de burse pentru elevi, asigurat pentru prima oară de la bugetul de stat, continuând cu nevoile de dezvoltare în rândul instituțiilor de învățământ superior – e vorba de creștere de buget pentru universitățile care au câștigat proiecte prin competiții internaționale, e vorba de susținerea investițiilor din fondurile proprii ale universităților. Toate aceste puncte au fost prezentate la Ministerul de Finanțe și argumentate. Micșorarea numărului de elevi în clasă iarăși necesită resurse suplimentare”, susține ministrul Educației.

 

SURSE: Digi24.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Separați, dar împreună...în dormitor! Mona și Jitaru de la Puterea Dragostei nu și-au spus adio definitiv, după ce acesta a înșelat-o cu cea mai bună prietenă

Vaccinarea în România! Peste 15.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore

Klaus Iohannis, prezent la Adunarea Generală a ONU. Care sunt principalele teme pe care Președintele României le va aborda la New York

Horoscop 22 Septembrie 2021: câștiguri financiare pentru Tauri și Capricorni

Anunț bombă despre PFIZER! E gata cu vaccinul! Lovitură imensă

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta i-a făcut-o din 2018!

FOTO | Cât de frumoasă este iubita jucătorului Andrei Cordea, de la FCSB. Atrage toate privirile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies