Sorin Cîmpeanu, anunț de ultim moment pentru toți elevii: „Luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă”

Dacă ziua de 29 noiembrie va fi declarată de autorități ca fiind zi liberă, atunci și mini-vacanța elevilor se prelungește!

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Ziua de luni, 29 noiembrie, ar putea fi declarată zi liberă de la stat, dacă va fi dată o Hotărâre de Guvern în acest sens. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației i-a anunțat și pe elevi că ar putea beneficia și ei de weekendul prelungit. 

Cert este un singur lucru, după această mini-vacanță, elevii se vor reîntoarce în bănci și vor începe școala în regim fizic, acolo unde rata de infectare este

sub 3 la mie. Bucureștiul a intrat oficial în scenariu verde de astăzi, iar dacă rata se va menține sub pragul de 3 la mia de locuitori, atunci toate școlile din Capitală ar putea să înceapă cursurile cu prezența în bănci. 

„Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Elevii vor fi testați cu teste COVID din salivă 

Pentru ca școala să se desfășoare în cele mai sigure condiții, ministerul Educației și Sănătății au achiziționat teste COVID din salivă cu care elevii să fie testați în fiecare luni și joi a săptămânii. Autoritățile sanitare au decis să fie la latitudinea fiecărei unități de învățământ cum vrea să efectuze testele. Fie se vor folosi de cadrele didactice și asistentele de la nivelul fiecare școli, fie îi vor lăsa pe părinți să-și testeze copiii. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, o nouă decizie în ceea ce privește învățământul în format fizic! "În localitățile în care rata de infectare este sub trei la mie este permisă prezența fizică"

Primele teste de salivă comandate de statul român ajung joi în țară, a anunţat ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. Lotul va fi livrat cu o zi mai târziu decât au anunțat iniţial autoritățile române.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! ”De luni, în România vor putea merge la școală sau la grădiniță peste 2,6 milioane de elevi!"

„Primul termen de livrare este azi… Azi dimineață am aflat că din cauza unor probleme de transport internațional livrarea se va face mâine la IGSU”, a anunţat ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Elevii, testați COVID acasă sau la școală?! Ministerul Sănătății face precizări: „Decizia revine sistemului educațional”

Vești de ultimă oră pentru elevi. A fost introdusă o nouă disciplină în școlile din România

Veste bună după pandemie! Alexandru Rafila a făcut anunțul: ”Suntem într-o situație de descreștere rapidă”

Horoscop 5 Decembrie 2021: astăzi Fecioarele vor avea parte de o surpriză plăcută

Cutremur în politică! Cine îi ia locul lui Klaus Iohannis? Este răsturnare totală de situație

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este de nedescris. FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies