Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu școlile din București după intrarea în scenariu roșu

După ce rata de infectare a depășit iar 3 cazuri COVID la mia de locuitori, Capitala a intrat de astăzi în scenariu roșu. Sorin Cîmpeanu a solicitat ministrului Sănătății ca elevii din anii terminali să meargă fizic la școală și în scenariu roșu.

Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Deși până în acest moment nu a ajuns la un acord cu ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu nu a renunțat la decizia ca elevii din anii terminali să meargă fizic la școală. Din primele informații, ministrul Educației a solicitat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ca școlile aflate în localități din scenariu roșu să poată permite elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a să meargă fizic la școală.

„Cererea a fost elaborată şi va fi transmisă către CNSU în următoarele minute. CNSU este îndreptăţit să ia o decizie. Este important să știm ce vom face luni, motiv pentru care am trimis CNSU cererea”.

Citeste si: Bilanțul infectărilor cu coronavirus în școli! 472 de angajați din învățământ și 600 de elevi, confirmați pozitiv cu COVID-19

Citeste si: Magda Vasiliu, părăsită de iubit, la patru ani de când s-a mutat în Italia: “Este greu, dar ne descurcăm!”- bzi.ro

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a ținut să menționeze că solicitarea Ministerului Educaţiei către CNSU vizează strict elevii din anii terminali. În Capitală este vorba de circa 15.000 de elevi. Potrivit surselor, inspectorul general, Ionel Pușcaș, a precizat că Ministerul Educaţiei susține modificarea ordinului comun cu MS pentru a permite prezența fizică a claselor a VIII-a și a XII-a și in scenariul 3.

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Educației, despre examenele naționale

Sorin Cîmpeanu a precizat că examenele naționale trebuie susținute în conformitate cu condițiile actuale în care învățământul se află. Mai mult, ministrul Educației susține că ar fi nedrept ca elevii să fie evaluați ca și cum procesul de învățare nu a avut niciun fel de schimbare pe tot parcursul anului școlar.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, clarifică situația mărțișoarelor oferite de elevi în școli: ”Nu este considerat un obiect personal”

„Dacă nu recunoaştem că acest an a fost altfel decât ceilalţi ani, înseamnă că negăm realitatea. Am păstrat datele de examen, am păstrat prezenţa fizică la examen, nu putem să le cerem elevilor să fie verificaţi ca şi cum procesul de predare-învăţare n-ar fi suferit nicio influenţă pe parcursul pandemiei”.    

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când se fac mucenicii? Cele mai gustoase reţete de mucenici moldoveneşti şi munteneşti

Tulpina sud-africană a coronavirusului a ajuns și în România! Au fost raportate primele două cazuri de îmbolnăvire

Caz incredibil! Rămășițele unei femei dispărute după tsunamiul care a lovit Japonia acum 10 ani, găsite recent pe o plajă

Horoscop Zilnic Sâmbătă 17 Aprilie 2021: Taurii vor avea parte de câteva discuții mai aprinse, Gemenii au o stare foarte bună în decursul zilei de astăzi

Mirela Vaida, în stare de șoc! Anunțul făcut de procurorii din România

Irina Tănase îl DISTRUGE pe Liviu Dragnea! Fostul lider PSD este DISPERAT

Tensiuni uriașe lângă România. Documentul care ar putea să arunce în aer „butoiul cu pulbere” din Balcani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies