Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră despre începerea noului an școlar: „Din păcate...”

Ce preconizează ministrul Educației despre începerea noului an școlar?

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Elevii sunt la trei zile distanță de începerea noului an școlar. Atât ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cât și președintele Klaus Iohannis au anunțat că elevii se vor întoarce în format fizic la școală. În urmă cu puțin timp, Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț important despre ce s-ar putea întâmpla în următoarea perioadă.

În conextul în care numărul de cazuri începe să crească de la o zi la alta, rata de incidență ar putea trece din niu de 6 la mia de locuitori. El a mărturisit că în acest caz, elevii și profesorii vor fi nevoiți să treacă din nou în mediul online. Veștile bune sunt că această întoarcere ar putea fi pentru o perioadă scurtă de timp.

„Din păcate, pentru elevi prezența fizică nu va mai fi posibilă. Va fi posibilă pentru creșe și grădinițe, unde învățământul online este o aberație. Din fericire, sunt convins că va fi pentru o perioadă scurtă, pentru că și în valul 3 am avut o perioadă de circa 10 zile în care s-a depășit rata de 6 la mie”, a mărturisit Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai adăugat că examenele se vor derula în mod normal în acest an, înclusiv tezele și simulările.

„În acest an, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal, vrem să se deruleze normal acest an”, a mai declarat ministrul Educației.

Citeste si: Vila în care VIP-urile petreceau cu escorte de lux a fost închisă de mascați. Afacerea „Mon Amour” era condusă de părinții unui polițist dat afară din sistem...- bzi.ro

sorin cimpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Centre de vaccinare pentru elevi și studenți! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a anunțat că urmează să fie organizate centre de vaccinare în campusurile universitare, cât și în școli. Elevii care au acordul părinților se pot vaccina în incinta școlii.

Citeste si: Școlile vor fi închise înainte de marea festivitate din 13 septembrie. În ce localități a depășit rata de incidență pragul de 6 cazuri la mia de locuitori?

„Am transmis ieri o instrucțiune către toate universitățile din România. În campusurile universitare vor putea fi organizate centre de vaccinare la care studenții care încă nu s-au vaccinat să poată avea un acces mult mai facil.

Vrem să ducem vaccinarea cât mai aproape de școală, cât mai aproape de universitate.

Mai ales în campusurile universitare unde sunt cămine în care sunt cazați studenții pentru a facilita accesul tuturor care înțeleg și decid să se vaccineze”, a mai spus ministrul, într-un interviu pentru Știrile Kanal D.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies