Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevi. Ar putea recupera cursurile în vacanța de vară

Sorin Cîmpeanu a făcut noi declarații importante cu privire la orele online!

Sorin Cîmpeanu
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, la un post de televiziune, că elevii ar putea să recupereze orele de curs în timpul vacanței de vară. Bineînțeles, părinții trebuie să fie de acord pentru a acest lucru să fie posibil. Cîmpeanu a spus că elevii au pierdut mult din predarea online, după un an de pandemie.

Citeste si: Maraton de vaccinare în București. Valeriu Gheorghiță anunță organizarea unui maraton al vaccinării în Capitală, în perioada 7-9 mai

Sorin Cîmpeanu: Ore remediale au fost posibile pe perioada vacanței și s-au efectuat.

Orice posibilitate ar trebui să fie valorificată. Nu sunt foarte optimist cu privire la o varianta generalizată de ore remediale pe perioada verii. Însă variante precum școli de vară în care să fie posibilă pregătire, în care să poată fi făcute ore de recuperare, da! Dar nu generalizată, din păcate… Nici la ora actuală nu avem platforme pentru evaluare-examinare online. Și atunci nu putem garanta că acele rezultate reflectă realitatea. Și din acest punct de vedere toată lumea a avut de pierdut. Toți elevii. Unii au avut mai mult de pierdut”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevi.
Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevi.[Sursa foto: PixaBay]

Se vor introduce manuale digitale

Ministrul Educației a vorbit și despre faptul că greutatea ghiozdanului va scădea din toamna anului viitor, pentru că se vor introduce manuale digitale.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu face anunțul! Ce măsuri se impun în unitățile de învățământ după vacanța de Paște: „Am solicitat redeschiderea scolilor...”

" Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare", a adăugat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a recunoscut că elevii, care se plâng de greutatea ghiozdanelor, au "perfectă dreptate".

"Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare", a spus Sorin Cîmpeanu.

" Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat pe parcursul a, dacă vreți neapărat un termen, 2,3,4 ani", a precizat Cîmpeanu, întrebat dacă va scădea greutatea ghiozdanelor. Totodată, Ministrul Educației susține că în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt prevăzuți 780 de milioane de euro pentru digitalizarea educației.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Schimbări majore în învățământ! Mai multe zile de școală anul viitor?! „Pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar”

Școala online continuă și după pandemie. Declarațiile făcute de Ministrul Educației: ”Trebuie să continuăm cu predarea online”

Vlad Voiculescu, prima reacție în scandalul de la Spitalul Foișor: „S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor!”

Vlăduța Lupău a dezvăluit cum a avut loc cererea în căsătorie

SE DĂ PERMIS de conducere la 16 ANI! Cum poate fi obținut

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Andreea Esca își ține salariul ascuns. „Crede că, dacă mi l-ar spune, aș scăpa informația!”

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies