Sorin Cîmpeanu, decizie surprinzătoare. Ministrul Educației a cerut verificarea propriei teze de doctorat, susținută acum 21 de ani: "Asumarea răspunderii este un principiu de la care nu se poate deroga"

Ministrul Educației a solicitat Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București să îi verifice propria teză de doctorat.

Sorin Cîmpeanu a solicitat verificarea propriei teze de doctorat
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Captură tv]
Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Sorin Cîmpeanu a luat această decizie în contextul în care, în urmă cu puțin timp, le-a cerut tuturor universităților să analizeze toate tezele de doctorat susținute până acum, după ce a renunțat la modificarea regulamentului și metodologiei Cosiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Citeste si: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Ministrul Educației a declarat ce se va întâmpla din toamnă cu elevii nevaccinați și cum se vor face ore în cazul în care vor apărea cazuri de Covid-19 într-o clasă

Sorin Cîmpeanu, despre strategia de prevenire și combatere a plagiatului

Reprezentantul statului a transmis că decizia de a verifica toate tezele de doctorat are rolul de a preveni și a combate plagiatul, o practică tot mai des întâlnită în țara noastră.

Mai mult, ministrul subliniază că își dorește ca prin această măsură să înlăture abaterile de la standardele de etică și integritate academică și să respecte, astfel, codul deontologic al fiecărei instituții: "Îmi exprim speranța că solicitarea pe care am adresat-o CNATDCU cu privire la realizarea unei strategii de prevenire şi combatere a plagiatului, va fi onorată cât se poate de curând, în aşa fel încât în această toamnă să putem promova această strategie susținută prin forța legală necesară.

Citeste si: Petrică Cercel a murit, după ce a fost infectat cu noul coronavirus- bzi.ro

Am solicitat universităților să se concentreze pe verificarea, prevenirea și combaterea abaterilor de la standardele de etică și integritate academică, inclusiv prin inițierea unui proces de verificare din perspectiva conformității, prin analiza tezelor de doctorat susţinute în cadrul fiecărei instituții organizatoare de studii universitare de doctorat."

, a declarat Cîmpeanu, potrivit Antena 3.

Ministrul Educației a cerut universităților să verifice toate tezele de doctorat
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației[Sursa foto: Captură tv]

Sorin Cîmpeanu mizează pe exemplul personal

Ministrul Educației declară că verificarea tezelor va fi făcută pentru toată lumea, așa că a inițiat această măsură chiar cu o solicitare surprinzătoare, după ce a fost acuzat că își ține lucrarea de doctorat departe de ochii presei.

Citeste si: Mai multe ore de sport pentru elevii de liceu. Ministrul Educației a făcut ANUNȚUL

Sorin Cîmpeanu a ales să mizeze pe exemplul personal și să solicite Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București verificarea propriei teze de doctorat, susținută acum 21 de ani: "Considerând că un decident responsabil nu poate promova decizii pe care nu le poate susține prin exemplul personal, vineri, 13 august, am sesizat Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București cu solicitarea de analiză/verificare a conformității propriei teze de doctorat (susținută acum 21 de ani în cadrul USAMV București), inclusiv prin raportare la analiza întregii activități științifice (începând cu anul 1988/anul III de facultate), așa cum este prezentată în lista de

lucrări științifice, disponibilă public pe site-ul usamv.ro.

Am inițiat acest demers având în vedere faptul că asumarea răspunderii este un principiu de la care nu se poate deroga, în speranța că exemplul va fi preluat și de către alți leaderi din domeniul învățământului superior, de “personaje cheie” în educație și de promotori ai integrității academice. Respectarea normelor de etică și deontologie profesională a fost un principiu pe care l-am susținut continuu în cei 30 de ani de activitate academică.", a declarat ministrul Educației, conform sursei amintite.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Reguli noi pentru anul școlar 2021-2022. Modul de desfășurare al cursurilor va fi reglementat de Ministerul Educației, împreună cu Ministerul Sănătății

Ministrul Educației a făcut anunțul! Școala va începe pe 13 septembrie, cu prezența fizică pentru toți elevii

O nouă materie ar putea fi introdusă în școli, din 2022. La ce s-au gândit experții în educație?

Alexandra Stan și Emanuel au pus punct, la doar câteva luni de la nuntă?

DOLIU NAȚIONAL: A murit un erou al României! A plecat dintre noi să reîntregească echipa de salvatori

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

DOLIU IMENS în lumea manelelor. A murit de COVID! Zi tristă pentru fanii manelistului

VIDEO | Momentul serii la nunta Simonei Halep! Gică Hagi, la dans cu mirii

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies