Sorin Cîmpeanu îi îndeamnă pe părinți să își trimită copiii la școală. Anunțul făcut de ministrul Educației: "Copiii au plătit destul într-un an şi jumătate"

Reprezentantul statului i-a asigurat pe părinți, dar și pe elevi și pe profesori că din 4 octombrie vor începe acțiunile de control în privința respectării tuturor măsurilor sanitare impuse.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Sorin Cîmpeanu este hotărât să facă tot posibilul pentru ca elevii să nu mai fie nevoiți să revină la sistemul de învățare online și să meargă fizic la școală.

Ministrul Educației a anunțat că s-au luat toate măsurile pentru ca aceștia să învețe în condiții de siguranță și să fie protejați împotriva COVID-19 și totodată a făcut un apel către părinții care sunt sceptici în a-și lăsa copiii la cursuri, din cauza virusului.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, noi declarații despre închiderea școlilor din București. Cursurile trec în online dacă incidența depășește 6 la mie. Care sunt excepțiile

"Copiii au plătit destul într-un an şi jumătate"

Sorin Cîmpeanu a tras un semnal de alarmă în rândul părinților care nu vor să își trimită copiii la școală. Oficialul a declarat că elevii au suferit destul de când a început pandemia și au deja lacune serioase în ceea ce privește materia, pentru că sistemul online nu a fost la fel de eficient ca cel fizic.

Sorin Cîmpeanu îndeamnă părinții să își lase copiii la școală

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Mai mult, ministrul Sănătății a spus că încearcă să păstreze școlile deschise și să nu le mai închidă din două în două săptămâni, din cauza ratelor de incidență, care se schimbă de pe o zi pe alta: "Copiii au plătit destul într-un an şi jumătate pentru erorile făcute de adulţi, de noi, adulţii.

Nimeni nu are dreptul să se joace cu aceşti copii din şcoală, închide şcoala, deschide şcoala. Şcoala este o activitate esenţială. Şcoala stă la baza tuturor lucrurilor. Copiii au suferit pierderi enorme, care în mare parte nu pot fi recuperate, o spun cu toată răspunderea, nu avem dreptul să ne jucăm de-a închide şcoala, deschide şcoala din două în două săptămâni.", a precizat Sorin Cîmpeanu, invitat la un post de televiziune.

Sorin Cîmpeanu a propus testarea din două în două săptămâni a elevilor

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Captură tv]

Ministrul Educației a anunțat controale perioadice în școli, pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile sanitare impuse

Sorin Cîmpeanu a asigurat cadrele didactice și elevii că din data de 4 octombrie vor începe să fie efectuate controale periodice în școli, pentru a verifica dacă măsurile sanitare impuse sunt într-adevăr respectate.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important despre închiderea școlilor din București: ”Vom fi nevoiți să trecem în online”

De asemenea, ministrul a transmis că până la alegerea definitivă a unor tipuri de teste de salivă, testarea copiilor se va face cu cele de tip antigen, rapide, pentru care trebuie, însă, acordul informat al părinților. În plus, oficialul a precizat că testele pot fi făcute și de persoane care nu au competențe medicale și chiar pot fi auto-administrate de elevi, o dată sau de două ori pe săptămână.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sorin Cîmpeanu, declarații despre regulile pentru noul an școlar: „Voi face tot posibilul ca școala să fie cu prezență fizică”

București a depășit incidența de 6 la mia de locuitori! Ce restricții urmează în Capitală

Promisiunea ministrului Educației: Elevii primesc 30 de milioane de măști gratuite în anul școlar 2021-2022

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

Lockdown în România! Carantină pentru sute de mii de români. Se închide totul două săptămâni

BOMBĂ! Anamaria Prodan îl distruge pe Laurențiu Reghecampf. Câți bani îi lasă? Așa e legal

NU MAI SCĂPĂM VII. A apărut primul descendent al variantei Delta. Este şi mai infecțioasă şi mai mai transmisibilă

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies