Sorin Cîmpeanu, primele declarații după ce sistemul de învățare online a revenit în școlile din 13 localități din România: "Dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare..."

Ministrul Educației este îngrijorat de numărul alarmant al infectărilor cu COVID-19 din ultima perioadă, care a făcut deja ca școlile din 13 localități să se închidă și să funcționeze doar în sistem online.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Sorin Cîmpeanu trage un semnal de alarmă în ceea ce privește situația școlilor din viitorul apropiat, mai ales că multe dintre instituțiile educaționale s-au întors deja la sistemul de învățare online din cauza numărului mare de infectări confirmate sau a construcțiilor vechi, cu un grad seismic ridicat.

Reprezentantul statului a făcut, de asemenea, și un apel la cetățeni, pentru a se vaccina și a se proteja cât de mult pot în privința virusului.

Citeste si: Învățământul în sistem online a fost reluat. 18.000 de elevi vor participa la ore de acasă, la doar o săptămână de la începerea noului an școlar

Sorin Cîmpeanu, despre posibilitatea închiderii școlilor, la doar o săptămână de la deschiderea noului an școlar

Ministrul Educației a făcut câteva declarații alarmante, după ce mai multe școli din România au fost deja închise, chiar înainte de a avea loc festivitatea de deschidere a noului an.

O mulțime de elevi au revenit deja la sistemul de învățământ online
Imagine cu caracter ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre posibilitatea revenirii în totalitate la sistemul de învățare online, dacă situația epidemiologică va continua ca și până acum și va depăși pragul de 6 cazuri la mia de

locuitori: "Vineri, erau 13 localități cu nivelul de 6 la mie depășit. Toată săptămâna aceasta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online. Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie. Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 la mie, motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infectare confirmate."
, a declarat Sorin Cimpeanu, potrivit Spynews.ro.

Ministrul Educației îndeamnă românii să se vaccineze
Ministrul Educației[Sursa foto: Captură tv]

Ministrul Educației face apel la cetățeni, pentru a se imuniza

Sorin Cîmpeanu a tras și un semnal de alarmă în privința campaniei de imunizare și a îndemnat cetățenii să se vaccineze în număr cât mai mare, pentru că este singura modalitate prin care creșterea alarmantă a cazurilor poate fi stopată.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră despre începerea noului an școlar: „Din păcate...”

De asemenea,a ținut să sublinieze că respectarea măsurilor impuse este la fel de importantă, pentru că românii nu au mai ținut cont de acestea în ultimul timp, lucru ce s-a văzut în ultimele date transmise de specialiștii din sănătate: "Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință.", a mai adăugat ministrul Educației.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Școlile vor fi închise înainte de marea festivitate din 13 septembrie. În ce localități a depășit rata de incidență pragul de 6 cazuri la mia de locuitori?

Noi reguli pentru începerea școlii! Ce elevi vor învăța în continuare în mediul online

Vești bune pentru părinți! Ministrul Educației: „Ne-am asumat ca grădiniţele şi creşele să rămână deschise”

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

OMS a făcut cel mai crunt anunț al momentului. Nimeni nu ar fi crezut că se va întâmpla asta. ESTE CUMPLIT

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Vedeta noastră, șocată în proria casă, în miez de noapte. Surpriza neplăcută care o aștepta în living

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies