Sorin Cîmpeanu, propunere radicală pentru anul școlar 2021-2022! Structura anului școlar ar putea reveni la trei trimestre

Structura anului școlar ar putea fi modificată. Ce spune ministrul Educației?

Sorin Cîmpeanu
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Potrivit ministrului Educației, ar putea fi modificată structura anului școlar 2021-2022. Elevii români ar putea învăța în trimestre, în loc de semestre, de la toamnă. Propunerea pentru anul școlar 2021-2022 este în discuție între sindicate, asociațiile de părinți și ale elevilor. Totodată, o altă modificare ar putea fi începerea anului școlar din data de 1 septembrie.

Sorin Cîmpeanu a propus extinderea anului școlar din septembrie 2022, în care cursurile ar trebui să înceapă pe data de 13 septembrie. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu școlile din București după intrarea în scenariu roșu

„Acest an şcolar 2021-2022 ar urma să înceapă cursurile pe data de 13 septembrie. Sigur pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar. În acelaşi timp este nevoie şi de predictibilitate. Ministerul Educaţiei este dispus să ia în considerare reanalizarea structurii anului şcolar, cu o singură condiţie. Această solicitare să fie făcută prin consens de către partenerii de dialog social. Toţi elevii şi părinţii din România cunosc o anumită structură.

Citeste si: Andreea Marin, despre mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: „Nu exista nicio atracție pentru mine”- bzi.ro

Citeste si: Ministrul Educației și premierul României susțin testarea în masă a elevilor, după revenirea acestora din vacanță. Voiculescu este de altă părere

Dacă revenim asta va crea un deficit de predictibilitate. Ministerul Educaţiei, în oricare dintre variante va propune, din timp, extinderea anului şcolar începând cu septembrie 2022. Ministerul Educaţiei oricum susţine ideea extinderii perioadei de cursuri în învăţământul preuniversitar.

Cu atât mai mult cu cât predarea online a generat pierderi. Deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi”.

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Elevii români vor mai multe zile de școală

În ultimele zile, mai multe asociații de elevi și organizații neguvernamentale au făcut demersuri pentru mărirea numărului de zile ale unui an şcolar şi vacanţe mai scurte.

De asemenea, asociațiile de elevi consideră că vacanţele lungi afectează major copiii și au cerut ca anul şcolar viitor să înceapă de la 1 septembrie 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sorin Cîmpeanu anunță posibile schimbări în structura anului școlar 2022: „Învăţământul online a generat pierderi şi este nevoie de timp ca să fie recuperate” 

Sorin Cîmpeanu, declarații despre Evaluarea Națională și Bacalaureat! Ce se va schimba la examenele naționale

Vlad Voiculescu, prima reacție în scandalul de la Spitalul Foișor: „S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor!”

Iată ce părere are Mihaela Buzărnescu despre Simona Halep!

Lovitură totală pentru Meghan Markle! De ce e acuzată soția prințului Harry

Oana Zăvoranu l-a făcut praf pe Mădălin Ionescu. Ce a spus actrița despre soția sa: ”L-a nenorocit”

"Biden a capitulat în fața Iranului!" Rechizitoriu nemilos la adresa președintelui SUA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies