Sorin Cîmpeanu: „Tablele clasice vor fi înlocuite de table inteligente”. Ce alte schimbări ar mai putea avea loc în învățământ? Anunțul făcut de ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a făcut o serie de noi declarații despre schimbările ce ar putea fi adoptate în învățământ.

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre reformele în sistemul educației, acelea care sunt deja dezbătute în acest moment la minister. În acest sens, eliminarea mediilor semestriale și înlocuirea lor cu o medie generală este una dintre măsurile care ar putea fi pusă în aplicare începând cu anul școlar 2022-2023.

„Educația va evolua mult mai mult către digital”

Sorin Cîmpeanu a explicat că mediile semestriale ar putea fi înlocuite cu o medie generală, iar aceasta este doar una dintre măsurile ce ar putea fi adoptate începând cu anul școlar 2022-2023.

EXCLUSIV! Academia Română explică ce înseamnă plagiat, după ce ministrul Educației a declarat că nu există o definiție juridică: "N-ai voie să furi de la altul idei și texte"

„Eu nici nu ştiu la ce a folosit media pe semestrul întâi. Nu m-a întrebat nimeni ce medie am avut pe semestrul întâi în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a, doar m-au întrebat de mediile generale, le vremea respectivă sau şi după. Deci micşorăm ponderea acestor note în sistem numeric, dar nu o eliminăm.

E nevoie de medii generale la finalul fiecărui an şcolar, doar că ele vor rezulta în urma unui proces de evaluare gestionat de fiecare cadru didactic care îşi cunoaşte cel

mai bine modul de construcţie a curicumului, care îşi cunoaşte şi elevii,  este ajutat să îşi cunoască şi prin aceste evaluări standardizate şi s-ar putea să aibă o evaluare ritmică în aşa fel încât şa finalul anului şcolar vom avea şi note”, a declarat Cîmpeanu, pentru un post TV.

Citeste si: „Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

În același timp, deoarece educația va evolua mult mai mult către digital, după cum afirmă ministrul Educației, elevii nu vor mai da teste pe hârtie și tabla clasică va fi înlocuită cu una ”inteligentă”. 

Citeste si: Ministrul Educației ia în calcul o nouă vacanță pentru elevi! „Analizăm această variantă” Cum s-ar putea modifica structura noului an școlar

Sorin Cîmpeanu susține că, tabla clasică nu mai este atractivă pentru tinerele generații, iar potrivit declarațiilor sale, avantajul acestui instrument este că elevii își pot stoca lecția, în timp real, pe laptop, pe telefon sau pe orice dispozitiv doresc, inclusiv elevii care nu pot participa la ore.

„Vrem sau nu vrem, ne place sau nu ne place, educația va evolua mult mai mult către digital, dar profesorii nu vor putea fi niciodată înlocuiți. Profesorii vor avea rolul determinant în școală, pentru că am înțeles că există și această teamă(...).

La nivel de hardware, o reformă majoră va fi înlocuirea tablei, celebra tablă. Este un instrument care a produs efecte în educația tuturor, dar este un instrument care nu mai atrage tinerele generații. Toate tablele clasice vor fi înlocuite de table interactive, inteligente, Acesta este un prim pas.(...)

Iar acei profesori care nu au competențele digitale foarte dezvoltate nu trebuie să facă nimic în plus decât să scrie cu markerul pe tabla interactivă așa cum scriu cu creta pe tabla clasică. Sigur, se poate șterge, dar avantajul este că fiecare elev își poate stoca lecția, în timp real, pe ltapop, pe telefon, pe orice dispozitiv, inclusiv elevii care din anumite motive nu pot participa la ore.

Un al doilea pas, având un astfel de instrument în față, tu ca profesor poți să ilustrezi o simplă căutare, un motor de căutare pentru anumite subiecte și vor fi prezentate într-o manieră mult mai atractivă elevilor. Este o modalitate de a ține treaz interesul elevilor pentru școală și a transforma profesorul din rolul clasic pe care l-a avut, și a fost foarte bun pentru perioadele respective, într-un facilitator, într-un mentor și îndrumător printre nenumăratele surse de informare de pe Internet. Vor fi recomandate acele surse care sunt credibile și eficiente în interesul elevilor pentru a putea dobândi competențele pe care le dorim cu toții.", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Tablele clasice vor fi înlocuite de table inteligente”. Ce alte schimbări ar mai putea avea loc în învățământ? Anunțul făcut de ministrul Educației

Fotografie cu scop ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Turcia strică prietenia cu Rusia, după ce a primit grâne furate de la ucraineni. Cristian Diaconescu, fost Ministru de Externe: „În relația cu Federația Rusă totul este posibil”...

Doliu în lumea muzicii populare! A murit Ștefan Petreuș

China se „joacă” pe cerul Taiwanului. A început numărătoarea inversă până la invazie? | EXCLUSVI

Se schimbă tot pentru 3 zodii începând de MÂINE. Previziuni pentru fiecare zodie

Se dau MAI MULȚI BANI la PENSIE! Se majorează PENSIA dacă treci de această vârstă

Lora și Ionuț Ghenu au anulat nunta, după șapte ani de relație! Ce s-a întâmplat între cei doi

Ce pensie vor avea cei născuți în anii 60-70. Calculele sunt deprimante

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies