Sorina Pintea, repusă în funcția de manager al Spitalului Județean din Baia Mare

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a demisionat din funcția de manager la Spitalul Județean din Baia Mare pe 2 martie.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Sorina Pintea, repusă în funcția de manager


In articol:

Sorina Pintea a revenit asupra demisiei din funcția de manager al Spitalului Județean din Baia Mare. Fostul ministru al Sănătății a demisionat pe 2 martie, după ce a fost pusă sub urmărire penală de procurorii anticorupție pentru luare de mită.

„Sorina Pintea a transmis o adresă la Consiliul Judeţean Maramureş prin care a anunţat că îşi retrage demisia din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare înainte de împlinirea termenului după care demisia producea efecte. Dânsa informează Consiliul Judeţean Maramureş că rămâne în concediu medical şi propune ca în funcţia de manager al spitalului să fie înlocuită de directorul medical Vasile Pop, ca interimar. Noi am luat act de această retragere a demisiei şi am informat la rândul nostru spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a obţinut postul de manager prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an”, au spus reprezentanţii CJ Maramureş, potrivit Mediafax.

Citeste si: Premieră pentru România. Declarați vindecați de COVID-19, dar testați din nou pozitiv. Explicația medicilor

Citeste si: Ministrul Sănătății: "Clujul este un exemplu de bune practici"

Citeste si: Zi neagră în lumea filmului. A murit un mare actor, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

Revenirea în fuuncție a fostului ministru a fost confirmată de președintele Consiliului Județean Maramureș, social-democratul Gabriel Zetea. 

”Nu a oferit nicio explicație pentru revenirea asupra demisiei”, a declarat Zetea, potrivit G4Media.ro.  

Sorina Pintea, anchetată de DNA. Fostul ministru al Sănătăţii a luat mită o sumă mare de bani

Sorina Pintea – manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş – este acuzată de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Sorina Pintea, repusă în funcția de manager

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate