Soţia lui Mircea Dinescu se trăgea dintr-o familie de cazaci bogaţi! Poetul era cu 11 ani mai mare decât Maşa: “Eu, un derbedeu, ea, o fată graţioasă”

Soţia lui Mircea Dinescu se trăgea dintr-o familie de cazaci, aşa cum a povestit poetul.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere


In articol:

Soţia lui Mircea Dinescu se trăgea dintr-o familie de cazaci, după cum a dezvăluit poetul. Maşa Dinescu, traducătoare de literatură și dramaturgie rusă, a încetat din viață în noaptea de luni spre marți, la 58 de ani, după o îndelungă suferință. Ea i-a dăruit doi copii lui Dinescu, o fată şi un băiat. „În familie ne place să trăim departe de ochii lumii. Maşa se ocupă de casă şi de evenimentele culturale, eu sunt cu vinul, bucătăria şi restaurantul, copiii vin şi pleacă. E între noi o armonie greu de explicat.”, a dezvăluit Dinescu într-un interviu din Formula AS. (vezi cum a fost surprins Mircea Dinescu la Piaţa Obor)

Citeste si: Doliu în familia lui Mircea Dinescu. Soția poetului a murit la doar 58 de ani răpusă de o boală gravă

Citeste si: Dezastru la moșia lui Mircea Dinescu! S-a prăbușit peste clădire! Imagini impresionante

Citeste si: Mircea Dinescu a marturisit ca a ramas repetent in clasa a XI-a: ”Am fugit de acasa, la Lupeni. Voiam sa intru in mina”. Iata cum s-a incheiat peripetia sa!

Soţia lui Mircea Dinescu se trăgea dintr-o familie de cazaci: "Maşa provine dintr-o familie de intelectuali de vârf" 

„Relaţia noastră e foarte specială, poate pentru că venim din lumi extrem de diferite. Maşa provine dintr-o familie de intelectuali de vârf. Tatăl ei este profesor de literatură rusă, specialist în Dostoievski, iar mama, au­toa­re de cărţi despre Eminescu, Puşkin, Ler­mon­tov. Soacră-mea, în ciuda a ceea ce s-a spus în "România Mare", cum că ar fi agentă KGB, provine dintr-o familie foarte distinsă. Bunicii ei erau cei mai bogaţi cazaci de pe Don, tatăl ei era un mare geolog, iar maică-sa a fost eleva lui C. Stanislavski, actriţă la Bal­­şoi Teatr”, a mai spus Dinescu.

fara descriere

Soţia lui Mircea Dinescu se trăgea dintr-o familie de cazaci: "Vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit" 

„S-a măritat cu socru-meu, care e ungur din Târgu Mureş şi care făcuse fi­lo­logia în Rusia, fiindcă voia să fugă din ţară. Şi a ajuns în România, unde nu-i uşor să fii şi ungur, şi rus. Pe Maşa am cunoscut-o la ei acasă, când eu eram poet glorios. Împlinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul. E o di­fe­renţă de 11 ani între noi. A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai ti­mi­dă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul tre­cut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit.”, a încheiat Mircea Dinescu.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate