Specialiștii sunt alertă! Noua tulpină COVID-19, Omicron, depistată în Europa. Care este prima țară în care au fost raportate cazuri de infectări?

Noua tulpină africană a fost depistată și în Europa, în urmă cu puțin timp.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

"Omicron", noua tulpină COVID-19, depistată în Africa de Sud, a apărut și pe teritoriul Europei. Prima țară care a raportat un caz de infectare cu ultima mutație de coronavirus a fost Belgia, potrivit declarațiilor ministrului Sănătății Frank Vandenbroucke, citat de AFP și EFE.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, anunț îngrijorător în legătură cu varianta sud-africană a coronavirusului. Declarațiile făcute de medic

Persoana infectată cu Omicron călătorise în străinătate

Apariția unei noi mutații COVID-19 i-a speriat pe specialiști, care sunt îngrijorați de răspândirea rapidă a variantei Omicron. Tulpina a fost recent depistată și pe teritoriul Europei, în Belgia, după ce experții în sănătate au detectat-o pentru prima oară în Africa de Sud.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Anunțul despre primul pacient infectat cu Omicron a fost făcut chiar de care ministrul Sănătății Frank Vandenbroucke, care a declarat că este vorba despre o persoană ce a călătorit recent în străinătate, fără să fie vaccinată: "Avem un caz confirmat al acestei variante.

Este vorba despre cineva venit din străinătate, care a fost testat pozitiv pe 22 noiembrie, care nu a fost vaccinat.", a transmis Frank Vandenbroucke, în cadrul unei conferințe de presă.

Omicron a fost depistată și pe teritoriul Europei

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

OMS: "Această variantă are un număr mare de mutații"

Experții în sănătate au anunțat în cursul zilei de joi depistarea unei noi tulpini COVID-19, cea mai agresivă de până acum.

Citeste si: Medicul infecționist Florin Roșu, avertisment pentru următorul val al pandemiei: „Cu două doze de vaccin nu vom putea evita valul 5”

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) s-au reunit pentru a discuta pricipalele riscuri referitoare la infectarea cu Omicron, iar specialiștii au dezvăluit că sunt deja îngrijorați din cauza virusului, fiindcă varianta descoperită are un număr mai mare de mutații: "Această variantă are un număr mare de mutații, dintre care unele sunt îngrijorătoare.

Dovezile preliminare sugerează un risc crescut de reinfecție cu această variantă, în comparație cu alte COV.", se arată în comunicatul transmis de OMS.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies