Spitalul Judeţean Deva intră în carantină timp de 14 zile, iar managerul spitalului s-a ales cu o suspendare fără noimă

Măsuri extrem de dure la Spitalul Judeţean Deva! Instituţia intră în carantină, iar managerul spitalului este suspendat din funcţie

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Spitalul Judeţean Deva a intrat în carantină pentru 14 zile şi la scurt timp după ce a fost făcută publică informaţia, prefectul oraşului l-a suspendat pe managerul spitalului.

Cel puţin patru medici de la Spitalul Judeţean Deva sunt infectaţi cu coronavirus, iar unitatea medicală a fost închisă. Nu se vor mai face internări, iar cei deja internaţi vor rămâne în spital timp de 14 zile, cu tot cu personalul sanitar, informează News.ro.

Citeste si: Moment emoţionant într-un spital din Italia. Medicii au aplaudat minute în şir externarea unei paciente care s-a vindecat de coronavirus

”Personalul medical pozitivat va fi internat la Secţia de Boli Infecţioase din Deva, iar personalul medical existent va îngriji pacienţii internaţi în acest moment, fără a părăsi unitatea sanitară timp de 14 zile. Spitalul nu va mai prelua cazuri noi, iar cei internaţi nu vor fi externaţi timp de 14 zile. Practic e principiul ”nimeni nu intră, nimeni nu iese”. În tot acest timp, se va face dezinfecţie în spital”, a declarat Lucian Morogan.

Managerul spitalului, Daniela Roşca, suspendat pe întreaga perioadă a stării de urgenţă. Prima reacţie a femeii

Managerul spitalului a fost suspendat de prefectul oraşului, după ce femeia nu i-a răspuns la telefon. Cinci medici şi 13 pacienţi au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu coronavirus.

Citeste si: Placido Domingo, internat în spital din cauza infectării cu COVID-19. În ce stare se află tenorul spaniol

În cadrul unei emisiuni, managerul spitalului a declarat că numărul de cadre infectate nu îl știe cu exactitate, dar se estimează că cel puțin cinci medici au fost îmbolnăviți cu noul coronavirus.

„Nu se știe de unde a pornit acest lucru, medicul epidemiolog ne-a transmis că este transmitere comunitară”, a precizat Daniela Roșca. 

Prefectul oraşului a motivat suspendarea Danielei Roşca pe fondul lipsei de comunicare. În privinţa acestui fapt, managerul a venit cu o expliacţie fără noimă.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

„Dacă domnul prefect m-a sunat de pe alte numere, în timp ce vorbeam la telefon mă sunau multe numere necunoscute, dacă mă suna de pe numărul cunoscut răspundeam”, a motivat Daniela Roșca, la Digi24.

Citeste si: Primul ventilator mecanic creat de români a trecut de primul test de funcţionare. Video

Conform presei locale, primii doi medici confirmaţi pozitiv la Deva au fost cei din Secţia de Oncologie, moment în care întreaga secţie a fost ”închisă” cu pacienţii şi personalul medical în interior”. Între timp au murit câţiva pacienţi şi un al treilea medic, Daniel Cârlan, a fost şi el confirmat COVID-19. De duminică şi  fostul director medical al Spitalului, mactualul şef de la Interne are testare epidemiologică pozitivă. Alţi medici sunt izolaţi la domiciliu, secţia ATI fiind aproape paralizată.

Secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean Deva a fost închisă săptămâna trecută pentru dezinfecţie, după ce un pacient a fost depistat pozitiv cu coronavirus, iar 14 cadre medicale au intrat în izolare la domiciliu.

Situaţie dramatică în sistemul medical românesc: 285 de cadre medicale infectate cu noul corinavirus 

Conform raportărilor către INSP din teritoriu, în prezent, în țara noastră au fost înregistrate un număr 285 cadre medicale infectate cu noul corinavirus, după cum urmează:

91 medici,
90 asistenți medicali, 26 infirmiere,
8 ingrijitoare,
70 Personal auxiliar

Distribuție pe județe

Arad - Total 16 (5 Medici, 3 Asistente, 8 Personal auxiliar)

București - Total 45 (14 Medici, 11 Asistente, 5 Infirmiere, 15 Personal auxiliar)

Botoșani –Total 1 (1 Medic)

Cluj –Total 2 (2 Personal auxiliar)

Constanța –Total 1 (1 Asistent)

Covasna –Total 6 (5 Medici, 1 Asistent)

Galați –Total 4 (3 Medici, 1 Personal auxiliar)

Hunedoara –Total 15 (13 Medici, 1 Îngrijitoare, 1 Personal Auxiliar)

Iași –Total 3 (2 Medici, 1 Asistent)

Neamț –Total 7 (2 Medici, 3 Asistenți, 1 Infirmiere, 1 Persoanl Auxiliar)

Suceava –Total 181 (43 Medici, 70 Asistente, 20 Infirmiere, 7 Îngrijitoare, 41 Personal auxiliar)

Timiș –Total 2 (1 Medic, 1 Personal auxiliar)

Vrancea –Total 2 (2 Medici)

Urmatorul articol
Citește și:

Klaus Iohannis, apel către antreprenorii români: „Fiți pro-activi! Vrem să promovăm produse românești”

Al 44-lea deces provocat de coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 74 de ani

MInisterul Educaţiei a publicat testele de simulare online pentru Evaluarea Naţională şi pentru BAC! Descarcă de aici

Aglomeratie pe aeroportul Otopeni. Sute de romani, inghesuiti la sosirea in Romania

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies