Sportiv chinez Qiu Jun a murit de coronavirus

Cunoscutul bodybuilder chinez Qiu Jun a murit de coronavirus. Bărbatul s-a apucat de sport la vârsta de 56 de ani și asta l-a făcut celebru. Qiu Jun a refuzat pur și simplu să își schimbe viața, după apariția temutului coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Sportiv chinez Qiu Jun a murit de coronavirus

Sportiv chinez Qiu Jun a murit după ce a contractat coronavirus


In articol:

Qiu Jun a refuzat să se închidă în casă și să poarte mască de protecție, cu toate că locuia în orașul Wuhan, locul de unde a pornit epidemia. Sportivul a continuat să se antreneze și să alerge prin parcurile din oraș, fără a purta mască de protecție.

Qiu Jun, în vârstă de 72 de ani, a refuzat să poarte mască și să rămână în casă

În momentul în care a realizat că nu este de glumit cu coronavirusul, bărbatul a mers la medic, unde a fost internat de urgență, deoarece suferea de temutul virus. A murit la patru zile de la internare.

Culturistul a devenit celebru după ce s-a apucat de bodybuilding la 56 de ani, imediat după ce a ieșit din câmpul muncii. Sportivul a luat mai multe premii și a ajuns cunoscut în toată Asia pentru recordurile pe care le-a stabilit la categoria sa de vârstă.

Sportiv chinez Qiu Jun a murit de coronavirus

Peste 1.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului. Alți 8.000 se află în stare foarte gravă

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut peste 1.000.

Autoritățile medicale au anunțat, marți seară, că numărul morților din cauza coronavirusului a crescut la 1.113 morți doar în China. La nivel mondial, sunt 45.171 de cazuri confirmate de coronavirus și 1.115 decese. Dintre cei infectați, un număr de 8.216 sunt în stare foarte grav.

De asemenea, numărul morților de luni a fost de 108 și a reprezentat cel mai mare bilanț înregistrat într-o singură zi. Dintre cele mai recente decese, 103 au fost în provincia Hubei, dintre care 67 în epicentrul virusului, Wuhan.

Citeste si: Ultima oră! Asistent medical din România, suspect de coronavirus

Citeste si: Locul de carantină pentru coronavirus, din București. Două persoane au fost trimise acolo

Citeste si: Video șocant! Cum a încercat o femeie din Wuhan, suspectă de coronavirus, să răspândească virusul

Aplicația coronavirus. Cum poți afla dacă ai fost în contact cu o persoană infectată

În China a fost lansată aplicația care detectează coronavirusul. Aplicația funcționează ca un „detector de contact apropiat” și le spune utilizatorilor dacă au fost în apropierea unei persoane care are sau este doar suspectată de virus.

Cum funcționează aplicația

Pentru a te putea înregistra este nevoie doar de un număr de telefon și un cod numeric personal. Apoi, utilizatorii pot solicita informații dacă au fost în apropierea cuiva infectat cu virusul ucigaș.

Aplicația a fost dezvoltatată de Guvernul chinez, în colaborare cu China Electronics Technology Group Corporation. Datele despre persoane au fost furnizate de autoritățile din sănătate și transporturi, potrivit BBC.

Ce este pangolinul, animalul de la care ar fi pornit virusul mortal

Dacă până acum se credea că liliecii ar fi transmis virusul mortal către oameni, iată că cercetătorii au făcut o nouă descoperire.

O analiză genetică a arătat că tulpina virusului era identică în proporţie de 96% cu cea găsită la lilieci. Totuşi, potrivit spuselor lui Arnaud Fontanet, de la Institutul Pasteur din Franţa, această boală nu a fost transmisă direct de la lilieci la oameni. „Credem că ar fi fost vorba de un alt animal, un intermediar”, susţine Fontanet.

Cercetătorii sunt de părere că epidemia de coronavirus ar fi fost mai degrabă transmisă de un mamifer, care aparține familiei bursucilor.
Un astfel de exemplu ar fi pangolinul, un mamifer care ajunge inclusiv pe mesele chinezilor.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate