Stare de alertă în Sectorul 1! Criza gunoaielor continuă în cel mai bogat sector al Capitalei

A fost declarată stare de alertă în Sectorul 1, din cauza munților de gunoaie. Ce se va întâmpla în perioada următoare?

Gunoiaie Sector 1
Gunoiaie Sector 1[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Alexandra Gabriela

In articol:

Vineri, 23 iulie, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat stare de alertă în Sectorul 1, în urma crizei gunoaielor. Inițial, Clotilde Armand a fost cea care a cerut Prefecturii Capitalei să declare stare de alertă pentru 30 de zile. Situația cu care se confruntă autoritățile din cel mai bogat sector al Bucureștiului pare să îi depășească, provocând, astfel, multe neplăceri locuitorilor din zonă.

Vom monitoriza zilnic evoluția și care este cantitatea ridicată în fiecare zi. În nicun caz nu va fi reziliat contractul cu Romprest, din contră. Cred că Romprest e parte din soluţie, trebuie să presteze serviciile care merg bine, ridicarea gunoiului din gospodării. Pentru ridicarea gunoiului de pe străzi trebuie aduse capacităţi suplimentare.(...) Concret, să existe capacităţi suplimentare, fie proprii, fie o altă firmă care să poate alături de Romprest să rezolve situaţia .” a declarat prefectul Capitalei.

Citeste si: Clotilde Armand, detalii de ultima oră despre situația deșeurilor din Sectorul 1! Mesajul transmis în urmă cu puțin timp pe Facebook

Ce înseamnă Starea de alertă din Sectorul 1 al Capitalei?

Starea de alertă începe de astăzi, vineri, 23 iulie și va continua 30 de zile. În acest context, consilierii locali ai Sectorului 1 pot hotărî rezilierea unilaterală a contractului cu firma de salubritate, sau pot contracta fără concurs alte servicii suplimentare care pot rezolva problema gunoaielor de pe străzile din zona de nord a orașului.

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Alin Stoica a declarat că va încerca să găsească o soluție alternativă, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, va da curs solicitării.

Gunoaie neridicate Sector 1
Gunoaie neridicate Sector 1[Sursa foto: PixaBay]

Riscurile pe care cantitățile mari de gunoi le au asupra cetățenilor sunt enorme.

Potrivit raportului de gestiune a deșeurilor din luna iunie 2020, cantitatea de gunoaie colectată din Sectorul 1 în acea lună a fost, în medie, de 374 tone/zi. Astfel, se poate aproxima că pe data de 21 iulie 2021 s-au acumulat în jur de 2.691 tone de deșeuri de la cetățeni, instituții publice și agenți economici.

Citeste si: Clotilde Armand cere să fie declarată stare de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor neridicate de Romprest

Acest fapt demonstrează importanța stării de alertă din Sectorul 1, dat fiind faptul că există un risc epidemiologic crescut, mediul înconjurător devine afectat, există un risc de perturbare a fluxurilor de circulație, risc de încetinire a activităților agenților economici, risc pentru desfășurarea evenimentelor culturale, dar și sportive din oraș și riscul ca populația să prezinte tulburări sociale, cauzate de nemulțumire și panică.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Restricțiile din Capitală vor fi prelungite sâmbătă! Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Ministrul Mediului caută rezolvarea pentru problema gunoiului din București! Ce soluții s-au propus?

Noi restricții în București! Anunțul făcut de Alin Stoica, prefectul Capitalei: „Vom lua măsurile care vor fi cu aplicabilitate de duminică”

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

SE SCHIMBĂ HARTA Europei?! O țară ar putea ieși din Uniunea Europeană: "Într-o zi sau mai degrabă într-o noapte"

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Exclusiv. Avem dovada! Ultrașii lui Orban au schimbat tactica: Va fi huiduit doar Florin Cîțu!

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies