Starea copilului de patru ani intrat în comă, după ce a fost la medicul stomatolog, s-a înrăutățit. Părinții speră la o minune

Starea băiețelului de patru ani care a intrat în comă, după ce a fost la dentist, s-a înrăutățit.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Starea copilului intrat în comă s-a înrăutățit


In articol:

Un copil de patru ani a făcut trei stopuri cardio-respiratorii după ce a fost anesteziat general, pe venă pentru scoaterea unui nerv, la o clinică privată din Piteşti. Intervenția ar trebui să fie una banală, dar pentru micuț ar putea fi fatală. Părinții copilului speră la o minune, dar se pare că starea băiatului este din ce în ce mai rea.

Medicii spun că băiatul are insuficiență multiplă de organe, iar starea lui este foarte gravă. Toate eforturile sunt depuse pentru a-l menține în viață. În aceste momente, copilul se află la spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Citeste si: Livian și Bianca de la Puterea Dragostei, imagini filmate în culisele emisiunii, după despărțire: "O să îmi vină să te sărut tot timpul"

Citeste si: Nutritionista lui Jennifer Lopez dezvaluie regulile de aur pentru un metabolism rapid

Citeste si: Ultima oră! Asistent medical din România, suspect de coronavirus

Anestezistul care l-a sedat pe băiatul aflat acum în stare critică spune că a aplicat această tehnică în cazul a peste 400 de copii, iar familia micuţului şi-ar fi dat acordul scris pentru anestezierea lui intravenoasă.

„Lucrurile au decurs normal până la un moment dat, aproximativ 45 de minute de la începerea intervenţiei, când am avut un episod de trahicardie severă, asociat cu scăderea saturaţiei oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator destul de imediat!”, a declarat Adrian Dinescu, anestezistul clinicii private.

Starea copilului intrat în comă s-a înrăutățit

Cazul copilului a stârnit un val de anchete

Pe pagina de Facebook a clinicii, se vorbeşte foarte mult despre tehnica de inhalosedare în timpul tratamentelor efectuate copiilor, dar nimic despre anestezia intravenoasă, pusă în practică, fără autorizaţie în acest sens, conform autorităţilor. Iar practica ar fi una folosită tacit şi ilegal în multe alte unităţi, nu doar la Piteşti.

Asta impune un recontrol al DSP urilor pentru a reevalua daca se respecta ce scrie in autorizaţiile de funcţionare. (Citeste si: VIDEO | Fetiță de 10 ani, la un pas să fie violată de un pedofil)

Poliţia s-a sesizat din oficiu în cazul băiatului

Ulterior, şi părinții au depus plângere la poliţie, în timp ce clinica din Piteşti se apără de toate acuzaţiile printr-un comunicat ăn care susţine că a respectat toate procedurile legale şi chiar că ar avea autorizaţie pentru anestezia intra-venoasă.
Cele 3 anchete - declanşate de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi de Colegiul Medicilor Stomatologici - vor face lumină în cazul copilului, care încă luptă pentru viaţă la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate