Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile! Raed Arafat a anunțat noile măsuri de relaxare

Raed Arafat a anunțat că starea de alertă de va prelungi cu încă 30 de zile.

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile! Raed Arafat a anunțat noile măsuri de relaxare
Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile! Raed Arafat a anunțat noile măsuri de relaxare[Sursa foto: pexels]
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Raed Arafat a anunțat că starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Ce măsuri vor fi aplicate în perioada următoare?

Starea de alertă se prelungește

Astăzi, 10 mai, în ședința de Guvern a fost aprobată Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă, pe durata de 30 de zile, începând cu data de 13 mai.

Persoanele vaccinate vor putea beneficia de anumite lucruri în perioada următoare. Iată care sunt noile măsuri pentru perioada următoare.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile! Raed Arafat a anunțat noile măsuri de relaxare
Raed Arafat [Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ce facilități au persoanele vaccinate. Florin Cîțu, anunț despre renunțarea la mască

  1. Permiterea circulației persoanelor, în afara gospodăriei, în data de 13 mai 2021, în intervalul orar 02.00 – 05.00, dimineața, pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă a credincioșilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan.
  2. Este eliminată restricția privind participarea la organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase, legate de domiciliu. Astfel se va permite organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al ministrului Sănătății și al Secretariatului de stat pentru culte.
  3. Crearea posibilității astfel încât competițiile sportive să se poată crea pe teritoriul României, cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și  cu avizul Ministerului Sănătății. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă  între a 15-a zi și a 19-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care pezintă rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.
    Asta era propunerea CNSU. S-a adăugat la cererea ministrului Sănătăţii şi testul antigen, nu mai vechi de 24 de ore, cu condiţia prezentării unui rezultat certificat.
  4. Organizarea și desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, realizarea spectacolelor și concertelor, să se poată desfășura cu participarea publicului de peste 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Culturii și cu avizul Ministerului Sănătății, iar regulile privind testele PCR, antigen și persoanele care au fost bolnave în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin de 15 zile, rămân valabile similar cu cele pentru activitățile sportive.",
    a declarat Raed Arafat. 
Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației, anunț important despre elevii care se întorc miercuri la școală. Ce trebuie să știe elevii din clase terminale

Vlad Voiculescu, cuvinte grele la adresa premierului, după ce a fost demis împreună cu Andreea Moldovan: „A fost echivalentul ceva mai cizelat la acel 'Fă,...

Anunțul momentului despre vaccinarea copiilor! Nelu Tătaru, primele declarații

Dana Budeanu, declarații halucinante la adresa lui Nicușor Dan: „Bucureștiul este condus de șobolanii de la USR”

TRĂDAREA supremă în politică! Lovitură totală pentru Florin Cîțu. NIMENI nu ar fi crezut

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Varianta Delta a coronavirusului explodează în Europa. A doua doză de vaccin este crucială

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies