Statul Iran a recunoscut că a doborât avionul ucrainean cu 176 de pasageri

Iranul și-a asumat tragedia în urma căreia 176 de pasageri și-au pierdut viața.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Iranul și-a asumat tragedia în urma căreia 176 de pasageri și-au pierdut viața. Potrivit The Guardian, statul Iran a spus că a doborât "neintenționat" avionul, fiind vorba de o eroare umană.
ntr-un mesaj pe Twitter, Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a spus că doborârea Boeingului 737-800 a fost rezultatul ”unei erori umane într-un moment de criză provocat de aventurismul SUA, care a provocat dezastrul”.

Într-o altă declarație citită la televiziunea de stat, Iranul a mai spus că este responsabilî de doborârea avionului ucrainean, după ce armata confundat nava cu o posibilă țintă trimisă de armata americană.

Guvernul de la Teheran a cerut scuze pentru catastrofa provocată și a promis că responsabilii vor fi trași la răspundere.

fara descriere

Autoritățile iraniene au anunțat că prăbușirea avionului a fost cauzată de un incendiu la unul dintre motoare, iar pilotul aeronavei a pierdut controlul. Cu toate acestea, refuză să predea cutia neagră a avionului sau informațiile aflate Ucrainei sau companiei Boeing, care fabricase aeronava, relatează DailyMail.co.uk.

Ambasada Ucrainei a anunțat printr-un mesaj pe Twitter inițial că prăbușirea avionului a avut loc din cauza unei defecțiuni tehnice și că nu a avut nicio legătură cu un posibil atac teorist. Ulterior, acest mesaj a fost șters de pe rețelele de socializare.

fara descriere

Imginile surprinse la locul prăbușirii avionului arată că existau găuri în fuzelajul avionului. Experții spun că o defecțiune tehnică nu explică aceste găuri și au existat suspiciuni încă de la început că autoritățile din Iran refuză să le dea informații importante în acest caz.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate