Stefan Hrusca: "Dimineata, cand ma trezesc, beau o gura de ler!"

Invitat luni dimineata la Batalia Hiturilor de la matinalul Magic FM, Stefan Hrusca le-a povestit Lianei Stanciu si lui Raul Brebu istoria celor mai cunoscute cantece ale sale si si-a prezentat cel mai recent album de colinde, "La mijlocu' cerului".

Distribuie pe:

fara descriereArtistul a vorbit despre melodia "Ochii tai", pe care a cantat-o dupa ce a parasit Cenaclul Flacara. "Era in 1986, eram proaspat desprinsi din Cenaclul Flacara, si eu, si Seicaru. Eram intr-o perioada de incercare pentru a gasi un alt drum, pentru ca nu mai voiam sa ne intoarcem in Cenaclul Flacara, asa ca am pus mana pe chitara si am facut cantece, iar versurile ni le-a semnat poetul Dan Verona", a spus invitatul la Magic FM.

Stefan Hrusca si-a amintit si de istoria cantecului 'Frunze': "Era toamna, eram indragostit amarnic si am scris acest cantec. Era 1985 cand am compus aceasta piesa, pe versuri de Radu Stanca". "Una dintre piesele la care tin cel mai mult este 'Vara promisa'", a mai declarat invitatul.

Artistul le-a vorbit ascultatorilor Magic FM si despre cel mai recent album al sau, 'La mijlocu' cerului': "Noul album este unul de colinde, pentru cei care iubesc cantecele si colindele asa cum le rostesc eu. Colindul este atat de pur si de specific romanilor si este spatiul in care ma simt cel mai bine". "In primavara viitoare va aparea din nou un album. Vin acasa sa inregistrez, pentru ca eu, in fiecare an, vin de mai multe ori in tara, dar perioada aceasta de sarbatori e cea mai mediatizata", a afirmat invitatul.

Liana si Raul nu au pierdut ocazia de a afla, de la sursa, mai multe despre sensurile cuvantului "ler". "Se dau mai multe definitii, daca ati vazut si in dictionar. 'Lerul' in colind este pur si simplu un refren, asa cum in muzica populara este 'La-la-la' sau 'Mai, mai'", le-a dezvaluit Hrusca ascultatorilor.

Artistul a declarat, in gluma, ca dimineata trezirea se face tot cu ajutorul lerului. "In primul rand, cand ma trezesc, beau o gura de ler si apoi ma spal pe fata cu putin ler", a spus acesta la Magic FM.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate