Stenogramele atacului mafiot împotriva Emiliei Șercan! Foştii şefi ai Academiei de Poliţie, condamnați la închisoare cu suspendare

Foştii şefi ai Academiei de Poliţie, care au amenințat-o pe jurnalista Emilia Șercan, condamnați la închisoare cu suspendare.

emilia sercan
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Emilia Șercan este una dintre cele mai cunoscute jurnaliste de investigație din România. Este cunoscută pentru munca sa în domeniul tezelor de doctorat plagiate. În urmă cu doi ani, jurnalista a primit mai multe amenințări din partea unui tânăr ofițer, în spatele căruia s-ar fi aflat doi foști șefi din Academia de Poliție: rectorul Adrian Iacob şi prorectorul Petrică-Mihail Marcoci.

Tânărul a fost învățat de cei doi ceea ce trebuie să facă pentru a îi trimite amenințări Emiliei Șercan. După ce a cumpărat o cartelă prepay, el a început să îi trimită jurnalistei mesaje. După ce a urmat instrucțiunile date de șeful lui, tânărul a distrus telefonul de pe care a trimis mesajele cu roata mașinii și a aruncat rămășițele în lac. După ce a fost prins de către autorități, tânărul ofițer a avut o discuție cu șeful său, care îl convingea să își asume vina.

Discuţie telefonică dintre rectorul Academiei de Poliţie, Adrian Bărbulescu, și ofiţerul:

Citeste si: „Nu, te rog!”. Incident revoltător într-un parc din Ilfov! Doi minori au fost umiliți și agresați fizic de un adolescent. Întreaga scenă a fost filmată și postată pe Internet- kanald.ro

Citeste si: „Ăsta este adevărul!”. Reacția mamei fetiței de 12 ani, când s-a aflat că trupul din canapea este al fiicei sale- stirileprotv.ro

-Adrian Bărbulescu: Ce le zic la poligraf? Ce fac? Mă duc? Pot refuza?
-Adrian Iacob: Adi…. Eu ți-am spus să o ameninți cu moartea? Ți-am spus vreodată să o ameninți? Testul poligraf nu este probă!

jurnalista
Adrian Iacob (stânga) şi Petrică-Mihail Marcoci (dreapta)

Emilia Șercan, prima reacție după condamnarea foștilor șefi ai Academiei de Poliţie

După doi ani de la acest caz și găsirea vinovaților, fostul rector Adrian Iacob și fostul său adjunct Petrică Marcoci au primit câte 3 ani de închisoare cu suspendare și câte 120 de zile de muncă în folosul comunității.

În plus, cei doi sunt obligați prin decizia instanței să îi plătească jurnalistei 80.000 de lei cu titlul de daune morale.

Citeste si: Jurnalista Emilia Șercan, amenințată cu moartea! Mesajul de amenințare vine după dezvăluirile privind tezele de doctorat de la Academia de Poliție

„Cred că este o decizie corectă, pentru că dincolo de faptul că cei doi au primit o condamnare cu suspendare, au o serie de drepturi interzise.

Iar această pedeapsă complementară vine cumva şi mai echilibrează din faptul că nu s-a dat pedeapsă cu executare, ci cu suspendare”, a declarat Emilia Șercan, pentru un post de televiziune.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Liviu Vârciu a mers de urgență la spital cu fetița lui. Prezentatorul a cedat, când a văzut ce se întâmplă: "Trebuie să ajung, îi e rău. Băi, nesimțiților"

Sora Danei Roba, în culmea disperării! Ce se întâmplă în aceste momente cu bruneta. Familia a fost nevoită să ceară ajutor: „Avem nevoie”

„Ăsta este adevărul!”. Reacția mamei fetiței de 12 ani, când s-a aflat că trupul din canapea este al fiicei sale

Dinu Maxer, luat prin surprindere de rapiditatea cu care copiii săi l-au acceptat pe iubitul Deei Maxer în viața lor: „Pentru mine, a fost un șoc mare”

Calendar ortodox 8 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?

„Eu așa mi-am găsit metoda.” Emilia Ghinescu a reușit să slăbească vizibil. Câte kilograme a pierdut artista

În ce stare se află acum make-up artistul Dana Roba după ce a fost lovită cu ciocanul de către soțul ei: "Să spună o rugăciune, este suficient”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies