Stenogramele cu discuția dintre preotul Visarion Alexa și femeia care l-a acuzat de agresiune sexuală. Părintele a recunoscut că a căzut în ispită: „S-a întâmplat într-un loc sfânt”

În spațiul public au apărut detalii din dosarul de agresiune sexuală în care îl are în prim-plan pe părintele Visarion Alexa.

Autor: Simona Costache

In articol:

A fost făcută publică o parte din stenograma cu discuția care a avut loc între părintele Visarion Alexa și femeia de 37 de ani care l-a acuzat de agresiune sexuală.

În aceste momente, părintele se află sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, după ce a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La decizia Arhiepiscopiei Bucureștilor, preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”.

Visarion Alexe este preot la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din București și a fost acuzat de agresiune sexuală în timpul spovedaniei de către o femeie în vârstă de 37 de ani, care susține că părintele i-a atins părțile intime. Pe de altă parte, reprezentantul legal al părintelui, avocata Mariana Mihai, a oferit o serie de declarații zilele trecute conform cărora preotul și presupusa victimă ar fi avut de doi ani o relație de prietenie.

Citeste si: Părintele Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală la spovedanie, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Citeste si: „Mă bârfești și mă vorbești.” Ce mesaj a transmis Marius Elisei pe rețelele de socializare- kfetele.ro

Ce au discutat părintele Visarion Alexa și victima care l-a acuzat de agresiune sexuală?

A fost publicată stenograma convorbirii dintre Visarion Alexe și femeia de 37 de ani. Conform unor surse judiciare, preotul a recunoscut în timpul audierilor că a căzut pradă ispitei și că a făcut mai mult decât să o spovedească pe victimă, conform România TV. Conform aceleiași surse, părintele a îmbrățișat-o pe victimă, ajungând să o atingă în părțile intime, pe sub haine. 

„Preot: Ți-a fost rău?
Victimă: Cum adică?
Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)
Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)
Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.
Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.”

Citeste si: „Dânsa a inițiat o relație” Avocata părintelui Visarion Alexa, detalii care schimbă radical cursul anchetei, după ce preotul a fost acuzat de agresiune sexuală în timpul spovedaniei

Avocata lui Visarion Alexa  ia apărarea clientului său

Avocata preotului Visarion Alexa a declarat că avea o relație de prietenie cu enoriașa de circa doi ani. În tot acest timp, victima, care a depus plângere împotriva părintelui în ultima zi în care putea face acest demers, îi trimitea mesaje și detalii intime în permanență, inclusiv noaptea. 

„Relația de duhovnic a fost dublată de o relație de prietenie, partea vătămată recunoaște acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele și în această relație, pe fondul acelei prietenii și abordări personale, a intervenit și acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relație foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere și acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat apărătoarea preotului.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Reactia Bisericii Ortodoxe, dupa ce un preot a anuntat ca va oficia o slujba la incinerarea lui Andrei Gheorghe: "Acesta este un abuz"

Connect-R, mai sincer ca niciodată! A vorbit despre cea mai grea perioadă din viața sa. Nimeni nu a știut până acum prin ce a trecut: „M-am tăvălit pe jos”

Theo Rose este pregătită să devină mamă? Ce a spus artista despre o viitoare sarcină: „Nu încerc să opresc chestia asta”

Tragedie în Capitală! Trei copii au decedat, după ce pătuțul în care se aflau a luat foc! Un gest inconștient al mamei a dus la moartea celor mici

TRAGEDIE CUMPLITĂ în România! Vestea cruntă venită chiar acum. Autoritățile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ

Șerban Huidu, momente de sinceritate. Mesajul pe care i l-a transmis lui Găinușă, după ce relația lor s-a răcit

Victor Pițurcă nu este la prima abatere. A scăpat de plângere penală cu amenințări. „Mi-a zis să am grijă, că ştie unde învaţă fata mea!”

Theo Rose este pregătită să devină mamă? Ce a spus artista despre o viitoare sarcină: „Nu încerc să opresc chestia asta”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies