Stii care este adevarata origine a tiganilor? VEZI aici de unde provin

Potrivit unui nou studiu, tiganii din Europa si Marea Britanie au plecat din India in urma cu 1.400 de ani. Ei provin din casta inferioara numita “dalit”, sau “cei de neatins”, conform telegraph.co.uk.

Distribuie pe:

fara descriereStudiul a confirmat originea lor in subcontinentul indian, identificand locatia si mediul social din care au aparut. Descoperirile au fost confirmate si de catre Consiliul tiganilor din Marea Britanie, care spune ca asta ii va ajuta sa fie intelesi de catre europeni.

Cercetatorii au comparat mai mult de 10,000 de esantioane, printre care 214 apartinand unor grupuri etnice diferite de indieni. Se pare ca acestia se trag din triburile caste, care sufereau discriminari pe scara larga. Asta si faptul ca erau obligati sa presteze cele mai de jos munci i-a facut sa plece din India.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca descendentii romilor europeni din ziua de azi au sperat ca vor fi promovati social daca vor lua parte la razboiul Punjab, intre anii 1001 si 1026. Un nou val de migratie spre Europa si Nordul Africii a fost declansat de raspândirea islamului in India.

Multi dintre tigani sustin ca traditia lor vine din Egipt, de unde se trage si cuvântul gypsy. Fotografiile de epoca demonstreaza ca hainele si trasaturile fizice ale tiganilor au fost foarte asemanatoare cu cele ale indienilor pâna acum 100 de ani, potrivit lui Joseph Jones, purtatorul de cuvant al Consiliului Britanic al Tiganilor.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate