Stii ce e vascul? Aceasta planta parazita e buna si ca ceai - Uite cum se face

Vâscul (Viscum album) este o planta ce paraziteaza pomii fructiferi si unii arbori. În popor, aceasta planta este numita vâsc de brad, stoletnic, vâsc de par.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereDe la aceasta planta se folosesc frunzele împreuna cu ramurile tinere, ce contin vitaminele C si E, acidul oleanolic si o serie de principii active ca sponine, alcooli, colina, acetilcolina etc. Recoltarea se poate face tot timpul anului. Uscarea vâscului se face numai pe cale naturala, în încaperi bine aerisite, ferite de lumina. Fructele (bobitele) nu sunt pentru consum.

Trebuie stiut însa ca vâscul care are efecte benefice se dezvolta doar în pomi cum ar fi mar, par, prun, brad, gutui, pin, mesteacan, trandafir si frasin. Cel mai valoros vâsc este cel crescut pe mar. Vâscul care creste în copaci precum artar, salcie, tei, stejar si nuc este toxic si nu poate fi consumat, deoarece poate fi fatal organismului.

Tratamentul cu vâscul macerat încetineste evolutia cancerului. Vâscul are proprietatea de a inhiba cresterea tumorilor canceroase. O serie de studii efectuate în Germania au demonstrate ca injectiile subcutanate cu extract de vâsc stimuleaza sistemul imunitar si îi ajuta pe bolnavii de cancer.

Este recomandat în tratarea bolilor de inima (ateroscleroza, ischemie cardiaca, hipertensiune, palpitatii). Menopauza determina tulburari circulatorii, cardiace, stari nervoase care sunt tratate cu aceasta planta, folosind pulberea de vâsc.

Ceaiul de vâsc este recomandat în cazurile de hemoragie sau de sângerari, datorita efectului hemostatic. Se consuma zilnic o cana cu ceai de vâsc. Tratamentul se face pe o durata scurta de timp.

Vâscul regleaza nivelul glicemiei. Ceaiul de vâsc are efecte stimulatoare asupra metabolismului si o actiune benefica asupra pancreasului, iar o cura de câteva luni cu ceai sau macerat de vâsc regleaza nivelul glicemiei.

Vâscul sub forma de ceai este benefic si în cazul bolilor de ficat. Nutrientul continut de vâsc împiedica acumularea de grasimi în ficat.

Pulberea de vâsc este indicata în cazul balonarilor, a problemelor digestive, a ulcerului.

Afla mai multe aici!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate