Stilul inconfundabil Steve McQueen. Ce poți învăța de la „The King of Cool”

Înainte de Ryan Gosling, Daniel Craig sau George Clooney, un alt nume umplea ecranele de carismă și mințile de idei despre ce înseamnă să fii masculin.

Distribuie pe:

fara descriere

Steve McQueen a fost actor, rebel, iubitor de motoare și bărbat. Iar la capitolul stil, a fost cu siguranță influencer, cu mult timp înainte ca termenul să devină la modă.

Dar nu doar americanii care au crescut în anii ’60 s-au inspirat din „The King of Cool”. Alegerile sale vestimentare se regăsesc și la vedetele de astăzi. Și n-ar fi rău să le luăm fiecare în calcul atunci când suntem prin mall. Înarmați cu un card de cumpărături, cu siguranță construim câteva ținute care să iasă în evidență.

 

Clasicul nu se învechește

Dar cine l-a inspirat pe Steve McQueen? Tocmai asta e cheia, că el nu lăsa trendurile să-i schimbe stilul. Mai degrabă, mergea pe elemente clasice reinterpretate. De asta, ținutele lui sunt încă valabile și astăzi.

Încrederea e cool

Poate cel mai important sfat inspirat din stilul McQueen este să nu porți niciodată ceva în care nu te simți bine. Și pe ecran, și în viața de zi cu zi, actorul adopta multe stiluri diferite. Dar în orice ipostază, era mai important cum se purta, decât ce purta. Și asta pentru că alegea haine în care se simțea confortabil și care-l lăsau să-și exprime personalitatea, chiar dacă erau foarte elegante.

Khaki înseamnă pus pe treabă

Steve era un om de acțiune. Și chiar dacă trăim în era celor 8 ore petrecute la birou, e important să-ți amintești că n-ai fost pus pe pământ doar ca să stai jos. Iar hainele ar trebui să-ți permită să te miști liber. Pentru McQueen, pantalonii khaki erau o constantă în garderobă. Îi purta cu tricouri albe, dar și alături de cămăși sau cardigane. Îi purta pe yacht, dar și călare pe motocicletă. Erau versatili și îndurau multe.

Lasă jacheta să vorbească

McQueen nu complica niciodată lucrurile. Niște blugi, un tricou simplu și teniși clasici în picioare – de la asta plecau de multe ori ținutele lui. Dar elementul care schimba totul și întorcea privirile era jacheta. Stilul Barracuda, cu linii drepte și curate era preferatul lui. În general, îi plăceau gecile scurte, care-i dădeau libertate de mișcare, dar veneau și cu ceva atitudine la pachet.

Fără cravată, când se poate

Cu excepția ocaziilor cu adevărat speciale, când apela cu încredere la credinciosul costum din 3 piese, Steve McQueen evita cravata cu desăvârșire. Era prea mult pentru rebelul McQueen. Prefera gulerul descheiat, eventual straturile tricou-cămașă-blazer sau chiar o eșarfă legată ștrengărește sub cămașă.

 

Nu-ți chinui picioarele

Fără pantofi smart, Oxford sau Derby. Du mai departe stilul casual-cool cu o pereche de teniși clasici, poate din pânză și ghete din piele pe timp de iarnă. Important este, ca și la celelalte articole, să te simți confortabil și să ai libertate de mișcare.

 

Una peste alta, cel mai cool accesoriu al bărbatului McQueen era întotdeauna carisma lui, indiferent ce purta pe el. Avea obiceiul de a spune ce crede, dar când tăcea, lăsa faptele să vorbească. Iar ținutele lui erau mereu gândite cu scop, ca să-l ajute, nu să-l încurce.

În niciun caz n-ar trebui să-l imităm, pentru că ar fi ridicol. Dar puteam învăța multe din felul lui de a fi. Cu aceste gânduri în minte și cu un card precum CardAvantaj în buzunar, poți să-ți definești și tu propriul stil masculin. Fără îngrădiri și fără grija bugetului.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate