Știrea falsă care a îngrozit: ”Sorina a murit”. Lucian Mîndruță vorbește despre cazul fetiței de 8 ani din Baia de Aramă

Jurnalistul Lucian Mîndruță vorbește despre cazul Sorinei, fetița de 8 anișori din Baia de Aramă.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Lucian Mîndruță a postat pe rețelele de socializare un mesaj în dreptul unei știri pe care el însuși a distribuit-o, făcând referire la Sorina, micuța de 8 ani, care a fost luată cu forța din casa asistentei maternale, din familia care a crescut-o până acum, de amercianii care au adoptat-o legal.

"Sorina a murit deja la New York" anunță în social media un site dubios.
Dar cât de dubios? Înregistrat la Moscova anul trecut. Cin' să fie, cin' să fie?”, este mesajul scris de jurnalist.

Apoi, un alt mesaj bulversează oamenii.

Citeste si: Scrisoarea zguduitoare scrisă de Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, înainte de a fi luată cu mascații: „Nu vreau să plec în America”

Citeste si: Legătura incredibilă dintre procuroarea care a târât-o pe jos pe Sorina și judecătoarea care a decis adopția micuței

Citeste si: Procurorul general al României, anunț de ultimă oră despre Sorina, fetița din Baia de Aramă a cărei poveste a revoltat toată România: „Acest copil nu trebuie să părăsească țara”

”Nu știu dacă știați, dar Sorina are grupa de sânge Bombay. De unde am aflat? De la această postare (ștearsă acum, dar distribuită în delir de diverși cetățeni pe grupuri și prin comentarii). (...) Aceste povești nu sunt inventate de amatori din Baia de Aramă - chiar dacă de acolo a pornit ideea cu transplantul. Sunt construite de profesioniști din altă parte, care nu binele fetiței îl au în cap, ci răul poporului român, care trebuie să-și consume energiile în lupte interne. (...) Stirea fake e in mod evident tradusa prost in limba romana, probabil cu google translate: "Vești rele din New York , fetiţa luată cu mascaţi din casa asistenţilor maternali a decedat astăzi întrun accindet rutier produs în apropiere de orașul New York, mașina tatăl-ui său adoptiv a derapat din cauza ploii pe contrasens și a fost lovită de un TIR. Tatăl ei adoptiv este în stare gravă iar Sorina a decedat pe loc din cauza impactului puternic", a mai scris el, conform Digi24.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate